Sarcină: Plante care pot provoca avort spontan

De Lumea Femeilor pe

Dacă ginecologul ţi-a făcut deja lista cu medicamente interzise, îţi rămân, ca alternativă, produsele naturale. Dar şi aici există restricţii: unele plante pot afecta bunul mers al sarcinii
► Aloe vera este o plantă cu foarte multe beneficii pentru sănătate. Este un detoxifiant hepatic şi sanguin, stimulează imunitatea organismului, are efect cicatrizant, antiinflamator, antifungic, antibacterian, analgezic. Este şi un tonic general. Dacă eşti însărcinată, însă, evită să o foloseşti: poate provoca contracţii ale uterului. În plus, are un puternic efect purgativ.
► Fereşte-te şi de Gheara diavolului! Deşi este un excelent antitumoral, antioxidant, antiinflamator şi ajută în scăderea infecţiilor, acum nu este un moment foarte potrivit pentru administrarea ei: această plantă poate determina contracţii şi poate declanşa ciclul menstrual.
► Scorţişoara. Are un gust minunat şi miroase pe măsură. Este un condiment excelent, cu foarte multe plusuri pentru sănătate. Dar acum, când împarţi masa cu bebele din burtică, este recomandat să o eviţi atât în mâncare, cât şi în diversele suplimente naturale în care se regăseşte: este posibil să genereze efecte asemănătoare celor provocate de suplimentele cu Aloe vera şi Gheara diavolului. Consumată în doze mari este un stimulent uterin.
► Ai o afecţiune care necesită administrarea de antibiotice? Unul natural ar putea fi o soluţie mai potrivită. Dar ai foarte mare grijă! Goldenseal, de exemplu, ţi-ar putea aduce o serie de neplăceri. Există riscul de a determina contracţii înainte de vreme şi chiar sângerări.
► Deşi eşti copleşită de pofte, fii foarte atentă atunci când găteşti! Nu folosi pătrunjel, leuştean, usturoi, mentă, maghiran sau rozmarin în cantităţi mari. Pune, din fiecare, doar atât cât să dea gust mâncării şi sigur nu vei fi în pericol.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro