Carmen Brumă, despre postul intermitent: „Lumea îl ține pentru orice boală!” Cât de periculoasă este această metodă de slăbit

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 01 iulie 2022, 21:16

Postul intermitent a ajuns la mare modă în rândul celebrităților, și nu numai. Tot mai multe persoane apelează la această modalitate de a slăbi, însă experții în nutriție trag un semnal de alarmă cu privire la acest regim. Carmen Brumă spune că, deși funcționează, acest mod de a slăbi pate crea diverse probleme de sănătate.

Foarte important mi se pare faptul că de vreo 30 de ani mă mențin, că asta este o piedică, e o problemă pentru cei care slăbesc. Şi asta este cea mai proastă variantă pe termen lung. Slăbitul și îngrășatul. Yo-Yo Dieting cum se numește, pentru că îţi crește foarte mult grăsimea din interiorul abdomenului – a explicat Carmen Brumă în emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3.

Citeşte şi: Lili Sandu, despre dieta care o ajută să se mențină în formă: „Nu mai sunt vegană!” Ce mănâncă artista acum

Femeile care țin acest post riscă să aibă probleme de fertilitate, mai spune Carmen Brumă.

În special femeile e bine să aibă grijă la această fereastră de restricție calorică, la această bucată de timp în care nu mănâncă, între 12-14 şi 16 ore e recomandabil, pentru că în cazul femeilor există niște hormoni cheie în ovulație.

Peste 48 de ore apare și scăderea metabolismului și scăderea masei musculare. Nu este neapărat o metodă de slăbire acest intermittent fasting, chiar dacă funcționează.

Citeşte şi: Ce este și cum se ține dieta „de urgență” a Nicoletei Luciu. „Slăbești 5 kg într-o săptămână!”

Din păcate, e folosit acest intermittent fasting ca un fel de panaceu universal. Dacă ai ovar polichistic fă intermittent fasting (…).Toată lumea ține pentru orice boală și este folosit ca și tratament, lucru deloc recomandabil.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!