Ce să mănânci de Revelion ca să ai un An Nou norocos

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 07 decembrie 2017, 17:27
Superstiţiile şi obiceiurile de Anul Nou sunt multe şi diferă de la o zonă geografică la alta. Vezi ce să mănânci de Revelion ca să ai un An Nou norocos.

Mănâncă peşte de Revelion, ca să ai un an uşor

Se spune că dacă vrei să treci peste necazuri iute ca peştele şi să aluneci uşor prin viaţă, trebuie să mănânci peşte în noaptea dintre ani.

Nu contează dacă este peşte gras sau slab, cu solzi sau fără, deşi se spune că solzii reprezintă banii gospodăriei şi bunăstarea familiei.

Verdeţuri pentru bunăstare

Dacă peştele este recomandat pentru a trece peste greutăţi, verdeţurile şi legumele de culoare verde trebuie mâncate de Revelion dacă vrei să ai bani mulţi în Anul Nou.

Ceapă verde, spanac sau fasole păstăi şi sparanghel, toate legumele verzi îţi aduc noroc şi bunăstare financiară.

Rodii pentru copii în familie

Femeile care vor să devină mame în anul următor, trebuie să consume rodii de Revelion, potrivit unui obicei turcesc al fertilităţii.

Se spune că rodia are darul de a aduce oamenii împreună de sărbători şi că este un fruct erotic, cu rol afrodisiac.

Plăcinte cu răvaş îţi spun norocul

În funcţie de zoan ţării, plăcinta cu răvaş poate fi cu brânză sau cu mere, dulce sau sărată şi mare sau sub formă de plăcinţele individuale de tip finger food sau fortune cookie.

La noi, obiceiul străvechi spune că în fiecare gospodărie, capul familiei venea la facerea plăcintei şi aducea un ban de argint, pe care îl ascundea când nevasta nu era atentă. Cine găsea banul în plăcintă avea noroc tot anul, era sănătos şi dacă era fată nemăritată, îşi găsea ursitul în Anul Nou.

Sursa foto femeie Revelion: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!