5 alimente care sunt mai sănătoase gătite

.
Nu toate fructele și legumele sunt mai sănătoase crude. Vezi cinci alimente care îți fac mai mult bine când sunt gătite.

Unele fructe și legume sunt mai sănătoase gătite, pentru că structura lor celulară se descompune, iar nutrienții sunt absorbiți mai ușor în organism. Nu te gândi, însă, că această regulă se aplică și dacă prăjești aceste produse. Este important să le prepari într-un mod sănătoas, dacă vrei să beneficiezi de proprietățile lor.

Roșiile

Roșiile gătite conțin o cantitate mare de licopen, pe când cele crude îți oferă doar 4% din acest antioxidant. Licopenul scade riscul apariției bolilor de inimă și a cancerului, potrivit cercetătorilor.

Spanacul

Spanacul este plin de calciu, fier, magneziu și antioxidanți, iar când îl gătești, acești nutrienți sunt absorbiți mai ușor în organism. De exemplu, iei de trei ori mai mult calciu din frunzele preparate termic decât din cele crude.

Sursa foto: Shutterstock.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton