Temple ale sexului, din întreaga lume

De Mia, pe Ultimul update Miercuri, 02 martie 2022, 12:29
Sex

Altarul este locul în care slujeşti pentru credinţa ta, unde spiritele divine îşi au lăcaşul, fie ele zei, eroi antici sau alte figuri iubite şi respectate de enoriaşi. Un templu este locul în care pelerinii merg în căutarea oricărei aspiraţii, fie vorba şi de sex. Iată câteva astfel de temple, din întreaga lume:

Templul lui Abydos, Egipt

Într-una dintre încăperile Marelui Templu al lui Abydos se află un altar ce conţine simboluri falice, legate de povestea lui Osiris şi a lui Isis. Într-una din scene, Osiris apare mumificat, în timp ce Isis, în forma de pasăre, stă aşezată pe falusul său erect. Cele mai multe femei vizitează acest temple egiptean crezând că dacă intră în acea încăpere vor deveni fertile şi vor putea avea copii.

Monumentele Khajuraho, India

În urmă cu mii de ani, regii hinduşi au construit oraşul Khajuraho, ale cărui temple au rămas şi astăzi în picioare. Puţini oameni, însă, cunosc reputaţia oraşului de „centru tantric”, deşi pereţii templelor sunt plini de imagini reprezentând cupluri în situaţii erotice. Oraşul se află în apropiere de New Delhi, iar picturile sunt cunoscute pentru frumuseţea lor. Şi statuile din acele monumente reprezintă ipostaze sexuale din Kama Sutra.
Temple ale sexului, din întreaga lume

Altarul lui Dionis, Grecia

În literatura grecească, insula Delos este locul de naştere al lui Apollo, însă un mic altar iese mai mult în evidenţă acolo – cel al lui Dionis, urcat pe coloane în formă de penisuri erecte. Dionis este zeul fertilităţii, al extazului şi al sexualităţii nelimitate. În timpul festivalurilor dionisiene, menadele (femeile care îl slujesc pe Dionis) dansează în jurul altarului şi se spune că intră în transă, prinzând atunci puteri supranaturale.
Vezi mai multe pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!