Sexul în fiecare trimestru de sarcină

De Stela Moisescu, pe Ultimul update Luni, 14 octombrie 2019, 12:49

Sexul în timpul sarcinii îţi va oferi atât surprize plăcute, cât şi mai puţin plăcute, de aceea trebuie să ştii la ce să te aştepţi pe parcursul celor trei trimestre de sarcină…
… în plan sexual!

Deşi se ştie că sexul în timpul sarcinii nu este periculos pentru făt, atunci când sarcina evoluează fără probleme, multe viitoare mămici se tem totuşi să dea curs instinctelor sexuale. Teama este de înţeles, căci sexul în timpul sarcinii este un teren virgin. Toate schimbările care se produc în organismul tău te vor face să trăieşti sexul în mod total diferit.

Iată la ce să te aştepţi şi cum să acţionezi în plan sexual, pe parcursul celor trei trimestre de sarcină!

Sex în primul trimestru de sarcină

În această perioadă poţi face sex fără menajamente, căci dimensiunile fetusului sunt încă suficient de mici încât să nu pună probleme. Aşadar, în primul trimestru de sarcină penetrarea poate fi la fel de profundă ca de obicei, iar poziţiile la fel de variate.

Află totul despre sarcina pe saptamani!

În această perioadă apar primele simptome ale sarcinii, care te vor bulversa şi încânta totodată. Vei constata cum zona peliviană îşi schimbă uşor forma în primele săptămâni, sânii se întăresc şi devin sensibili la atingere. Şi zona ta intimă va deveni mai sensibilă la atingere, căci este mai vascularizată.

În primul trimestru ai o stare de spirit care oscilează şi la fel se va întâmpla şi cu cheful tău de a face dragoste. Ceea ce îţi va scădea însă cu siguranţă pofta de sex sunt greţurile matinale, care se pot întinde de fapt pe toată durata zilei. Starea de greaţă şi oboseala generală îţi taie cheful de activităţi de orice gen, fie ele şi sexuale.

În acest caz, iubitul tău trebuie să te îmbie cu gesturi de afecţiune care te ajută în plan emoţional. Un masaj al picioarelor sau unul pe tot corpul cu un ulei al cărui miros să îţi calmeze stările de greaţă pot face minuni! Simptomele neplăcute ale sarcinii se diminuează, dacă viitoarea mamă se simte îngrijită şi iubită.

Sex în al doilea trimestru de sarcină

În al doilea trimestru de sarcină libidoul tău este la cote maxime, te lubrifiezi mai mult, iar vascularizarea zonei genitale şi a sânilor a crescut cu 50%! Toate aceste lucruri te trasformă într-o femeie foarte sexuală. Sunt şanse să atingi mult mai repede climaxul şi să experimentezi cele mai intese orgasme din viaţa ta!

Viitoarele mămici iau iniţiativa în această perioadă, dar viitorii tătici e posibil să fie ceva mai sceptici de teamă să nu rănească fătul. Este adevărat că în această perioadă începi să simţi un disconfort atunci când partenerul te penetrează mai adânc sau când stai în anumite poziţii. De exemplu, greutatea uterului îţi poate da o stare de anxietate şi senzaţia că nu poţi respira normal atunci când stai întinsă pe spate.  De aceea, trebuie să adoptaţi poziţii de sex confortabile.

Află cum va fi sexul în al treilea trimestru pe următoarea pagină!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!