Femeile şi orgasmul în somn

.

Orgasmul femeii în somn nu este, precum ai crede, un fenomen produs la voia întâmplării. El se petrece doar în anumite circumstanţe şi spune multe despre femeia care îl simte.
Cercetătorul Alfred Kinsey a studiat intens fenomenul şi a ajuns la concluzia că 40% dintre femei vor experimenta un orgasm în timpul somnului până la vârsta de 45 de ani. Cu cât înaintăm în vârstă cu atât cresc şasele să-l experimentăm. Totuşi pentru 5% dintre femei primul orgasm se produce în timpul somnului.

Orgasmul în somn: erotismul cenzurat de conştient

E clar că în timpul somnului nu avem activate acele inhibiţii care ne pot perturba chiar şi în pat cu iubitul. Unii sexologi consideră că, în timpul somnului, ne găsim erotismul în forma sa brută, necizelată de norme morale.

Cei care studiază deopotrivă sexualitatea şi visele se întreabă care este sursa viselor erotice ce nasc orgasmul: o forţă sexuală, imoralitatea persoanei în cauză sau amintiri recente ce-au fost întipărite în subconştient?

Prejudecăţile privind orgasmul în somn

Până în anul 1920 orgasmul în somn a fost privit ca o patologie fiziologică şi psihologică. Înainte de această abordare „medicală”, orgasmul în somn era privit ca o acţiune voluntară din cauza căruia valorile tale morale erau puse la îndolaială.

După anii 20 prejudecăţile s-au mai dizolvat, iar orgasmul în somn a fost perceput ca o eliberare a tensiunii sexuale, atunci când nu există alte căi de satisfacere, atenţie, doar în plan biologic. Kinsey a fost cel care a proclamat drept cauză principală a orgasmului în somn compensarea altor moduri de descărcare sexuală.

După Kinsey a mai apărut o teorie privind climaxul în timpul somnului, care susţine că nu există cauze prestabilite, iar fenomenul se poate produce la voia întâmplării.

Cauzele declanşării orgasmului în somn

Studiile din prezent, citate de doctorul Franceen King, afirmă că orgasmul în somn este, mai degrabă, o continuare a unei sexualităţi debordante şi nu o compensare a unei vieţi sexuale sărace.

Astfel, atingerea orgasmului în somn are mai mari şanse să se întâmple în cazul femeilor care se gândesc la sex când sunt treze. Încludem aici fantezii, dorinţe şi amintiri legate de sex.

Totodată, e important să ai o atitudine dezinhibată şi să fii familiarizată cu plăcerea sexuală şi reflexul de a avea orgasm. Doctorul King spune că este posibil ca inteligenţa, educaţia primită, personalitatea şi alţi factori culturali să influenţeze reflexul de a avea orgasm în somn.

Eşti predispusă să ai acest reflex, dacă, înainte de culcare, eşti excitată la nivel fiziologic şi psihologic, chiar şi la intensităţi slabe.

Şansele de a avea orgasm în somn cresc dacă eşti o „visătoare lucidă”, datorită condiţiilor neurologice ce-ţi permit să ai control în alegerea tipului de plăcere erotică care va declanşa orgasmul în somn.   

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton