Ce model să aleg când mă epilez în zona inghinală? Scap definitiv de pilozitate după epilarea cu laserul? De ce mă aleg cu bubiţe după epilarea cu ceară?
Specialiştii noştri au încercat să-ţi răspundă la întrebări în rândurile care urmează, dar şi mai multe informaţii vei afla din materialul special pe care ţi l-am pregătit în revista Unica de iulie! Vrei detalii despre epilarea în zona bikinilor? Luminiţa Dumitru, trainer Topline, ştie totul la acest capitol. Care cel mai cerut model de epilat în zona inghinală?
Epilatul parţial este cel mai cerut, în special cu forme, de inimă sau future. Depiléve este unul dintre cele mai complete sisteme de epilare, cu o ceară special creată pentu un epilat perfect – mai ales în zone delicate, foarte comod şi fără prea multă durere, rapid şi cu rezultate de lungă durată fără efecte secundare: păr crescut sub piele, rupt, etc Cum ar trebui să-mi pregătesc pielea înainte de epilarea cu ceară?
Depiléve are sisteme speciale de pregătire. Este foarte important să folosim un peeling săptămânal şi, zilnic, o cremă nutritivă, pentru a menţine pielea sănătoasă. Astfel epilatul este mult mai confortabil, durează mai mult şi evităm iritaţiile şi alte neplăceri. Se aplică mai întâi, un gel special de curăţare, ce dezinfectează, creşte aderenţa cerei şi face epilatul suportabil. Iar la final se foloseşte „Gold Concentrate”, un elixir specializat pentru calmare, decongestionare, care prelungeşte rezultatul final şi lasă o piele superbă. Cât timp ar trebui să aştept între şedinţele de epilare a zonei inghinale, cu ceară?
Ciclul de viaţă-regenarare al firului de păr diferă de la persoană la persoană, probabil că o vizită lunară îţi va fi suficientă. Sistemele performante Anesi te pot ajuta chiar şi când părul e foarte scurt, de accea cel mai bine este să îţi faci programare atunci când apariţia părului te deranjează. Dacă folosesc aparatul de ras, părul devine mai aspru şi mai des?
Da, folosirea aparatului este o metodă agresivă. Părul este, de fapt, o protecţie pentru corp şi îndepărtarea cu lama face ca părul să crească mai des şi mai închis la culoare. În plus, folosirea lamei agresează pielea, favorizând iritaţiile. Cât de bine acţionează laserele?
Dr Viviana Iordache, medic dermatolog al Clinicii deDermatologie Estetică Dermalife (dermalife.ro) ne-a explicat care sunt factorii care influenţează succesul epilării cu laser: Laserul folosit. Laserele pentru epilare se împart în două categorii: medicale sau cosmetice. Confuzia pacientelor vine parţial din cauza faptului că sunt şi clinici medicale dotate cu lasere cosmetice. Sunt lasere cosmetice care costă câteva mii de euro şi lasere medicale, care pot ajunge spre 200 000 euro (evident, acestea nu fac numai epilare). De asemenea, tehnologia s-a schimbat permanent în aceşti 15 ani de când se fac masiv epilări. Cum oamenii aleg centrul în funcţie de preţ, rezultatele sunt pe măsură. Consultul medical înaintea epilării este esenţial. Medicul va stabili cauza fiziologică (gambe) sau patologică (decolteu, bărbie, etc), analizele necesare şi tratamentele asociate, ritmul şedinţelor (niciodată nu se foloseşte laserul pe gambe mai devreme de şase săptămâni), tipul de laser şi parametrii de lucru. Nu trebuie să uităm că epilarea nu este un tratament preventiv, ci o terapie fizică, ce distruge doar ceea ce există în momentul tratamentului. Condiţiile locale: starea hormonală, vârsta (mai ales pubertate şi perimenopauză), culoarea pielii şi a părului, grosimea părului, gradul de sensibilitate. Când ceara atacă
După epilarea cu ceară în zona inghinală, pielea îţi rămâne acoperită cu bubiţe sau chiar vânătăi. Mirela Paduraru, trainer cosmetică şi machiaj profesional la Aquarium Spa (www.aquariumspa.ro) îţi explică ce ai de făcut. Cauza. Este posibil să se fi tras de banda cu ceară fără a pune contrapresiune, dar mai poate fi vorba şi despre lipsa de hidratare, deficienţa de acizi graşi esenţiali, vitamina A sau vitamina E, nivelul scăzut al vitaminelor K, C sau al bioflavonoidelor. Cum tratam problema: Exista un nou tip de epilare defintiva, SPL, care face faţă cu succes tuturor provocărilor, elimină inconvenientele epilării cu ceară şi probabilitatea infectării după epilat. Cum să prevenim: Dacă epilatul a fost executat corect, de o cosmeticiană cu experienţă, problema nu poate fi prevenită prin manualitatea operaţiunii de epilare, ci prin analize şi investigaţii medicale. Pielea este barometrul sănătăţii noastre şi ne arată la exterior, ceea ce este în neregulă în interiorul organismului. Trebuie doar să înţelegem şi să descifrăm corect mesajul.
Foto: Thinkstock