Cinci paşi pentru a avea picioare fabuloase

Pregătirea picioarelor pentru a purta sandale poate fi o misiune dificilă. Pentru a avea picioare fabuloase, însă, este suficient să urmaţi câţiva paşi simpli, potrivit specialistei în sănătatea picioarelor Margaret Dabbs.
Există câteva tratamente de înfrumuseţare, precum epilatul cu ceară, pentru care este mai bine să apelaţi la profesionişti. Însă pregătirea picioarelor pentru a purta sandale nu este o misiune foarte dificilă, dacă ştiţi cum să o puneţi în aplicare, iar o pedichiură reuşită se poate menţine chiar şi trei săptămâni, dacă este făcută cum trebuie, informează Mediafax.
Margaret Dabbs, specialistă în sănătatea picioarelor prezintă câţiva paşi simpli de urmat pentru a ajunge la un astfel de efect:
Primul pas: Piliţi-vă unghiile de la picioare
În primul rând, investiţi într-o pilă de unghii bună. „Pilele obişnuite pot rupe şi desface unghiile, fapt care creează un aspect neuniform. O pilă din sticlă pentru unghii va face ca unghiile dumneavoastră să aibă o formă perfectă, dreaptă”, spune Dabbs.
Ea recomandă ca unghiile de la picioare să fie pilite drept. Deşi sunt la modă formele inedite pentru unghiile de la mâini, Margaret Dabbs spune că unghiile de la picioare nu trebuie să aibă niciodată forma rotundă, precum cele de la mâini.
Pasul al doilea: Luciul unghiilor
Folosiţi apoi un burete abraziv pentru şlefuirea suprafeţei unghiilor. Această operaţiune va uniformiza unghiile şi va elimina resturile de ojă sau de cremă autobronzantă de pe unghii, explică Dabbs.
Pasul al treilea: Pilirea pielii bătătorite
„Când picioarele sunt ude, este mult mai dificil să vedeţi zonele de piele care trebuie pilite. În plus, pielea crăpată se poate descuama în apă, fapt care poate fi dureros şi poate duce la infecţii”, a precizat Dabbs.
În ceea ce priveşte instrumentul potrivit pentru o astfel de operaţiune, Dabbs recomandă o pilă din cristal specială, care poate fi folosită atât pentru zonele aspre de deasupra şi de dedesubtul degetelor mari de la picioare, cât şi pentru călcâie.
Pasul al patrulea: Exfolierea
După ce unghiile au fost pregătite şi pielea bătătorită a fost pilită, înmuiaţi-vă picioarele în apă caldă, pentru a înlătura prin exfoliere straturile de celule moarte.
„Când nu aveţi la îndemână un produs special pentru exfoliat, amestecaţi gel de duş cu un pumn de sare de mare şi masaţi-vă picioarele cu acesta”, recomandă Margaret Dabbs.
Pasul al cincilea: Hidratarea
Uitaţi de balsamul de picioare. Pentru un look „de lux” folosiţi un ulei de picioare, care va pătrunde adânc în piele, fără a o lăsa lipicioasă.
„Uleiurile emoliente au proprietăţi hidratante şi antiinflamatorii”, spune Margaret Dabbs.
Pentru zilele de vacanţă, când nisipul şi soarele usucă pielea de pe picioare, Dabbs recomandă folosirea, în fiecare seară, a unui spray cu efect de hidratare. Acesta va face ca picioarele să fie mătăsoase.
Foto:
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!