Tot ce trebuie să ştii despre epilare

.

Vrei să arăţi impecabil pe plajă sau să-ţi etalezi rochia pe care ţi-ai cumpărat-o? Eşti stresată din cauza firelor de păr nedorite? Nu trebuie decât să te informezi şi să citeşti ce metodă de depilat ţi se potriveşte cel mai bine

Părul de pe faţă

Mai mult de 80% dintre femei au probleme cu părul sau puful nedorit care apare pe diferite porţiuni ale feţei, cum ar fi deasupra buzei de sus, pe bărbie şi părţile laterale ale obrajilor. Înainte de a te hotărî ce fel de metodă de depilat să aplici, consultă un medic specialist endocrinolog. Uneori părul de pe faţă apare datorită unor dereglări hormonale.

Benzile speciale cu ceară la rece şi penseta sunt două alternative eficiente pentru a scăpa de păr. Aplică-ţi banda pe porţiunea respectivă, las-o să acţioneze 2 minute, după care smulge-o brusc.

Pentru a preveni înroşirea locului respectiv, tamponează-te cu ceai de muşeţel rece sau pune câteva cuburi de gheaţă. Această metodă elimină în totalitate părul şi îi încetineşte ritmul de creştere.

Depilatul permanent

Această metodă constă într-o pensare specială cu o pensetă electronică. Senzaţia resimţită se reduce la o simplă înţepătură. După tratament, părul nu va mai creşte niciodată. Tratamentul variază foarte mult de la o persoană la alta. În general, acesta durează de la 2 – 3 luni la 1 – 2 ani.

Rasul, avantaje şi dezavantaje

Rasul este o metodă comodă, dar nu întotdeauna eficientă. Este o soluţie salvatoare atunci când te grăbeşti sau când firele de păr sunt foarte scurte, însă în timp părul poate deveni mai aspru şi mai des. Pe de altă parte, rasul prezintă riscul unei infectări în caz că lama a mai fost folosită, aşa că nu uita ca după fiecare ras să dezinfectezi lama şi să îţi tamponezi locul respectiv cu pudră de talc.

Aparatul de depilat

Epilarea cu ceară poate fi o soluţie la îndemână, dar trebuie să aştepţi cel puţin 3 săptămâni între două epilări succesive, pentru că ceara smulge cu greu firele de păr mai mici de 5 mm. În acest caz, poţi folosi aparatul de epilat pe care îl poţi purta cu tine în geanta de voiaj. Poate fi folosit pentru depilatul picioarelor, mâinilor, subraţului şi zonei inghinale.

Depilatul coapselor şi gambelor

Dacă vrei ca picioarele tale să devină delicate şi netede, metoda ideală pe care o poţi folosi este cu siguranţă depilatul cu ceară. Ceara de albine este un bun antiseptic, antialergic, având avantajul că răreşte şi încetineşte procesul de creştere a firului de păr.

Încălzită la 40° C şi aplicată pe piele, pătrunde în folicule şi facilitează smulgerea părului de la bază. Pentru un depilat fără dureri, relaxează-ţi muşchii! Iar pentru a reduce iritaţiile şi punctele roşii de la baza firului de păr, care apar după ce te-ai depilat, unge-te cu o cremă pe bază de muşeţel sau alţ. Dacă ai pielea albă şi ai probleme cu circulaţia, este bine să eviţi folosirea cerii, altfel vei risca ca vasele de sânge de la suprafaţă să se spargă.

Cum să previi apariţia punctelor roşii

Inesteticele puncte roşii apar cel mai adesea în zona inghinală şi pe picioare. Pentru a evita apariţia acestor puncte, înainte de a te depila dizolvă două aspirine şi o picătură de glicerină într-un pahar cu apă. Apoi, o cremă antiseptică de la farmacie va calma pielea şi va preveni umflăturile.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton