10 filme de animaţie pe care trebuie să le vezi

De Nicoleta Galeteanu pe

7. Garfield

Motanul Garfield duce o viaţă cât se poate de confortabilă. Toată ziua se lăfăie în fotoliul său din faţa televizorului, se delectează cu lasagna şi îşi insultă stăpânul fără niciun fel de resentiment.

Dar „stăpânul Universului” va fi rapid detronat când în ochii stăpânului apare un câine pe nume Odie, care îi va cam zdruncină liniştea.
 

8. Coraline

În stilul basmelor Fraţilor Grimm, Coraline este o înduioşătoare poveste despre o fetiţă ancorată într-o lume sumbră dar surprinzătoare.

În spatele unei uşi secrete, descoperite într-un ungher al casei, Coraline pătrunde într-o versiune alternativă a propriei sale vieţi. La suprafaţă, această realitate paralelă este şocant de asemănătoare cu viaţa ei adevărată, dar mai interesantă şi mai aventuroasă. Aventura devine repede periculoasă, iar părinţii ei din lumea paralelă încearcă s-o păstreze pentru totdeauna.

9. Madagascar

O girafă, un leu, un hipototam şi o zebră naufragiază pe exotica insulă Madagascar, unde, din răsfăţul de care au parte la Grădina Zoologică din New York ajung să cunoască ce este adevărata junglă a lumii.

Dar orăşenii răsfăţaţi nu sunt singurele fenomene. Pinguinii sociopaţi şi puşi pe rele şi legiunile întregi de lemurieni completează ansamblul frenetic al ciudăţeniilor din junglă.

10. Metropolis

Inspirat în mare parte de universul lui Fritz Lang imaginat în „Metropolis”, filmul este o poveste emoţionantă produsă de regizorul japonez Rintaro, despre oameni şi roboţi.

În viitorul îndepărtat,când roboţii şi oamenii ajung să trăiască împreună, un băieţel pe nume Yuka Imoto întâlneşte un robot care îi va deveni cel mai bun prieten, după o serie de întâmplări ciudate.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3