10 filme de animaţie pe care trebuie să le vezi

De Nicoleta Galeteanu, pe

Mica Sirenă şi Cartea Junglei au fermecat generaţii întregi de copii, dar poveştile moderne cu jucării şi veveriţe vorbitoare au făcut ca lumea să iubească din nou desenul animat.

Ice age, Garfield sau Toy Story sunt doar câteva dintre cele mai frumoase filme de animaţie care, deşi recente, marchează istoria filmului de animaţie.

Iată 10 filme frumoase pe care trebuie să le vezi!

Regele Leu  

Pentru a realiza această minunată poveste a junglei, în 1994, producătorii filmului au mers până în Kenia ca să studieze viaţa leilor în habitatul lor natural, efort care a fost recompensat din plin cu încasări record de aproape 800 de milioane de dolari şi 5 premii la festivaluri.

Când regina Sarabi îl aduce pe lume pe Simba, este clar cine va fi suveran în regatul Pride Lands, după regele Mufasa. Numai că tronul este râvnit de un alt moştenitor viclean. Însuşi fratele regelui, Scar, pune la cale să îi ucidă pe micuţul succesor şi pe Regele Leu, pe tatăl acestuia.

Alungat din regat, Simba va creşte în sălbăticie, dar, odată reîntors acasă, el promite să se răzbune.

La anul, filmul apare şi în format 3D.

2. Pocahontas

Unul dintre cele mai apreciate desene animate regizate până acum, despre care se crede că şi James Cameron s-a inspirat din ele pentru Avatar, filmul spune o frumoasă povestea de dragoste dintre indiancă Pocahontas şi tânărul englez Jon, în perioada colonizării  engleze în Lumea Nouă.

Pentru tânăra Pocahontas drama nu este asediul englezilor, cât faptul că tatăul său, şeful tribului Powhatan, decide să o căsătorească.
Numai că, după ce îl cunoaşte pe chipeşul Jon, îşi va schimba în scurt timp convingerea despre căsătorie.

3. Ice age

Peripeţiile celor patru prieteni care încep acum mai bine de 20.000 de ani, în Epoca de Gheaţă, au marcat teribil istoria geologică a Pământului.

Într-un peisaj ostil, ameninţat cu îngheţul, când toate animalele se pregătesc să migreze spre sud, doar mamutul Manfred şi leneşul Sid au au alte preocupări. Cât despre veveriţa Scrat, misiunea vieţii ei, de a îngropa o ghindă, declanşează o serie de evenimente dezastruoase.

Vezi şi Epoca de Gheaţă 2: Dezgheţul şi „Epoca de gheaţă 3: Apariţia dinozaurilor”.

Află care sunt celelalte animaţii pe care ţi le recomandăm.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!