Susan Boyle, un fenomen internaţional

De Nicoleta Galeteanu pe

Cântăreaţa care a uimit întreaga lume prin vocea impresionantă dezvăluită în show-ul ” Britains’ Got Talent”, Susan Boyle, a devenit un adevărat „fenomen” după…
… ce a răsturnat rapid ordinea topurilor muzicale şi a devansat artişti muzicali de renume ai noii generaţii.  
 
Primul album semnat „I Dreamed A Dream„, s-a vândut în peste 410.000 de copii în primele şapte zile de la lansare, devenind astfel şi cel mai rapid album vândut din istoria topurilor din Marea Britanie, potrivit New York Post.  

Susan Boyle a devansat-o astfel pe Rihanna, a cărei album „Rated R” s-a clasat pe locul patru, în timp ce albumul relansat al lui Lady Gaga, „The Fame Monster”, cu opt piese noi, a ocupat poziţia a cincea în top.  
 
Ascultată şi apreciată de critici şi artişti deopotrivă, succesul fenomenal de care se bucură, Susan este ca o compensare pentru cariera tardivă în care debutează.  
 
Rapper-ul 50 Cent, un mare fan al „tinerei” artiste, a declarat că aceasta are o voce incredibilă şi ar dori să colaboreze la un single, de care este convins că va deveni un hit. „Are o voce extraordinară şi împreună i-am face pe toţi să danseze. Mereu caut să fac ceva nou şi ea este „cool”. Trebuie să colaborăm la o piesă. Ar deveni un hit”, a declarat solistul, citat de Daily Mirror.

Dar vedeta show-ului „Britains’ Got Talent” se bucură şi de aprecierea vedetelor. Actriţa Demi Moore a declarat că interpretarea cântecului „I Dreamed A Dream”, din musicalul Les Miserables, a impresionat-o până la lacrimi.  
 
Martin Talbot, de la Official Charts Company, a declarat că realizare lui Susan Boyle este ceva fenomenal.
 
După toate reacţiile apărute în urmă apariţiei sale la Britain’s Got Talent toată lumea se aştepta că albumul de debut să înregistreze un record major, dar nu să ajungă un aşa hit. Este absolut excepţional”, a declarat acesta pentru Associated Press. 

Cum a început povestea Susan Boyle?
În vârstă de 47 de ani, cântăreaţa s-a prezentat pentru prima dată pe scena unui concurs de talente la show-ul „Britain’s Got Talent”.  
 
Îmbrăcată într-o rochie demodată, cu o coafură neîngrijită şi forme plinuţe, Susan a recunoscut juriului că şi-a dorit dintotdeauna să devină o cântăreaţă profesionistă. „Nu mi-am acordat niciodată până acum această şansă, dar mă aflu aici pentru că sper să schimb asta”, a spus ea juriului.
 
Luată în derâdere iniţial de juriu şi de spectatori, Susan a reuşit să-i surprindă pe toţi imediat ce a început să cânte.  
 
Astfel, la numai câteva zile după ce a urcat pe scena concursului „Britain’s Got Talent”, Susan a reuşit să îşi îndeplinească visul, devenind o vedetă internaţională şi un fenomen pe internet: reprezentaţia sa a strâns milioane de vizualizări pe YouTube şi pe alte site-uri de profil.  
 
Lansarea primului său album, „I Dreamed A Dream” s-a clasat pe prima poziţie în topul britanic U.K Album Chart, duminică, presa notând despre artistă că „a devenit astfel regina topurilor de pe ambele maluri ale Atlanticului”. 
 
Pentru a doua săptămâna la rând, materialul său discografic se menţine în topul preferinţelor, iar numărul albumelor vândute a ajuns la 700.000, reprezentanţii casei de discuri Columbia Records mărturisind că este cel mai bine vândut album de când există Billboard SoundScan.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro