Cele mai populare superstiţii din lume

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Luni, 11 octombrie 2021, 16:38

Coreea

În Coreea, corbii şi ciorile aduc veşti rele şi prevestesc probleme toată ziua. Aşa că, pentru a evita neplăcerile şi ghinionul, coreeni preferă să nu se uite spre cer.

În schimb, dacă zăresc sau aud dis-de-dimineaţă vocea melodioasă a pasării – flautist, norocul va fi de partea lor întreaga zi. Pasărea este considerată de coreeni un real mesager al norocului, ce poate prevesti şi veştile bune.

Mexic

În Mexic, femeile cred că statuile şi icoanele cu Sfântul Antonio le facilitează norocul în dragoste. Acestea trebuie aşezate cu susul în jos lângă o lumânare aprinsă şi incantate câteva rugăciuni.

În Mexic, există o superstiţie larg răspândită despre tăierea unghiilor. Se crede că dacă se taie unghiile copiilor înainte ca aceştia să împlinească un an, acest lucru le va afecta vederea.

Brazilia

Brazilienii nu ghicesc în cafea, dar consideră că dacă pui zahărul în cană înainte de a pune cafeaua, te vei îmbogăţi în scurt timp. Tot aici, se crede că aşezarea unei mături în spatele uşii ţine hoţii şi musafirii nepoftiţi la distanţă.

Tot aici, femeile se feresc să îşi pună geanta direct pe podea, ca să nu îşi piardă banii sau să le fie furaţi. Pe 1 ianuarie este hiper cunoscută tradiţia de a mânca linte, pentru un an cât mai prosper.

În schimb, dacă treci pe sub scară, lucrurile vor merge pe dos toată ziua.

Taiwan

Aici, cifra 4 este purtătoare de ghinion, cuvântul fiind sinonim cu „moarte”. De aceea, în Taiwan nu există nicio cameră de spital numerotată cu această cifră dar sunt şi câteva hoteluri din care lipseşte camera 4. Culoarea roşie în schimb simbolizează norocul, astfel că mirii trebuie să poarte în mod obligatoriu ceva roşu.

Thailanda

În Thailanda, cifra 6 poate avea conotaţii inverse. Chiar dacă de regulă cifra este norocoasă, ea poate fi la fel de ghinionistă, căci poate lua forma lui 9.
În plus, thailandezii cred şi în vise, mai ales dacă visează că îi muşcă un şarpe. Visul este de bun augur, pentru că vesteşte întâlnirea sufletului pereche.

Turcia

Şi turcii se tem de pisici. Ca să scape de ghinon, trebuie să ţină în mînă o şuviţă de păr. Dacă stai între două persoane ce poartă acelaşi nume, bine ar fi să îţi pui o dorinţă, căci sigur se va îndeplini.

De asemenea, superstiţiile au loc şi la masă. Turcii cred că dacă îţi scapă mîncarea în haină în timp ce mănânci, vei avea negreşit musafiri în acea zi.

Venezuela

În Venezuela nu este indicat să faci cadou batiste pentru că te vei certa cu cel căruia i le oferi. Tot aici, femeile se feresc să fie măturate pe picioare, de teamă că nu se mai mărită, spun bătrânii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!