Foto: 8 oraşe din Europa în care poţi să faci plajă

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Marți, 22 martie 2022, 12:34

Veneţia, Italia

Construit pe apă, Veneţia nu te invită doar la plimbări romantice cu gondola. Renumit pentru arhitectura sa deosebită, case colorate şi poduri rotunde, oraşul ascunde plaje frumoase, unde poţi zăbovi în şezlong după un tur istovitor prin oraş.

Mica lagună dispune de trei insuliţe absolut încântătoare şi anume Murano, Burano şi Lido de Veneţia, cunoscută ca „Insula de Aur”. Ca să ajungi pe insule, trebuie să iei vaporaşul, cu plecări la interval de jumătate de oră.

Foto: 8 oraşe din Europa în care poţi să faci plajă

Atena, Grecia

De ce să alegi să alegi o plajă într-un oraş aglomerat şi nu un loc retras de pe o insulă exotică, din cele aproape 2000 de insule câte numără Grecia?

În primul rând, pentru că poţi alterna activităţile cu care te poţi delecta într-o vacanţă la mare. Oportunităţile de distracţie sunt mult mai numeroase, astfel că poţi alege să faci plajă dimineaţa şi să dai o raită nocturnă prin superbul oraş când termometrele se mai temperează.

Mai apoi, pentru că litoralul din Atena nu seamănă nici pe departe cu Mamaia. Plajele sale întinse sunt suficient de încăpătoare pentru cei care aleg să înnopteze în Capitală.

Plajele private Astir şi Alimos sunt cele mai populare de aici, însă poţi opta pentru un loc mai retras cum este peninsula Attica.

Foto: 8 oraşe din Europa în care poţi să faci plajă

Lisbona, Portugalia

„Oraşul celor şapte dealuri” oferă la pachet istoria, tradiţia şi exotismul plajelor sale tuturor turiştilor care aleg să îşi petreacă vacanţa de vară în Portugalia.
Cele mai frumoase plaje se găsesc pe litoralul oraşelor de coastă Estoril şi Cascais, dar litoralul portughez este mult mai ofertant de atât.

Foto: 8 oraşe din Europa în care poţi să faci plajă

Split, Croaţia

Cel mai mare oraş de pe coasta Dalmată, Split este una dintre cele mai fascinante destinaţii ale Croaţiei vara.

Pe plaja Bacvice poţi face plajă nemaipomenit, dar poţi opta la fel de lejer să te îndrepţi spre una dintre insulele sale splendide, cu catamaranul.

Foto: 8 oraşe din Europa în care poţi să faci plajă

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!