Ai crezut vreodată în dragoste la prima vedere? Nici eu, până să aud povestea lor de dragoste. Andreea și Constantin s-au văzut, s-au plăcut, s-au luat. De fapt, lucrurile au stat puțin altfel: au dansat, s-au văzut și au știut că vor rămâne împreună pentru totdeauna.
Dar să începem cu începutul. Andreea și Constantin s-au cunoscut pe plajă, în Vama Veche. Au dansat împreună și până și mișcările lor de dans se coordonau perfect. Apoi, ieșiți din feeria dansului, s-au văzut. Și desigur, s-au plăcut. Au stat de vorbă și au observat că au foarte multe lucruri în comun. Au fost nevoiți să plece din Vamă, însă s-au reîntâlnit câteva zile mai târziu, la București. Atunci au realizat că nu a fost doar o poveste de la malul mării, ci că se plac cu adevărat. Iar din acel moment au fost de nedespărțit.
Cei doi au plecat la ski, în Austria, de Revelion. Erau de trei ani împreună, iar Andreea nu bănuia absolut nimic. Constantin plănuise să o ceară de soție pe un vârf înzăpezit din Alpii austrieci, dar știți cum este vorba, socoteala de acasă nu prea se potrivește cu cea din târg. Tânărul a căzut și și-a rupt piciorul. Astfel, planurile lor s-au schimbat și au ales să petreacă timpul rămas în Austria vizitând orășelele din zonă.
Fiecare fată visează să îmbrace rochia de mireasă, iar la cununia civilă să aibă cea mai frumoasă rochie. Nu a fost și cazul Andreei. Nu a umblat prin magazine pentru a găsi rochia perfectă, pentru că ținuta visurilor ei se afla deja acasă: ia bunicii ei.
Din păcate, bunica Andreei a decedat înainte ca ea să se mărite. Și cum își dorea foarte mult să o vadă pe nepoata ei mireasă, artista noastră a simțit că, purtând ia bunicii, o va avea mai aproape în acea zi cu totul specială.
Și-a completat ținuta cu o maramă superbă, care are și ea o poveste aparte.
„Marama e lungă de 3,60 m și e țesută din borangic, cum se purta în zona Muscelului. Aici, în contextul căsătoriei, marama este de o importanță majoră, deci ea nu este doar o completare estetică a cămășii, ci o purtătoare de simbol, la fel ca și legătoarea de cap de care este prinsă. Marama este semnul ce marchează trecerea din rândul fetelor în cel al femeilor măritate. În ceremonia tradițională a nunții la români, acest moment al "învelirii" era și este foarte important, marcând un rit de trecere. Cu alte cuvinte, acoperirea capului la femei are și o evidentă funcție de cult fiind legată de cutuma afirmării statutului social”, ne-a explicat artista.
Andreea a avut, totuși, și câteva elemente moderne în ținuta purtată la cununia ei: coafura și sandalele.
„Pentru mine pieptănătura a fost împreună cu încălțămintea un element modern, ambele susținând piesele textile prin simplitate și transparență. Sandalele din plastic transparent nu au distrat privirea de la maramă și au completat-o în același timp, accentuând ideea de material fin, translucid”, a precizat Andreea Zahn.
Andreea și Constantin au făcut totul de unii singuri. Nu au vrut ca altcineva să se ocupe de detaliile acestei zile atât de importante pentru ei. Și astfel, în doar trei zile, au reușit să își organizeze petrecerea perfectă. Nu la vreun restaurant, ci în curtea casei părinților ei de la Băicoi.
Cu toate aranjamentele făcute, nu le-a mai rămas de făcut decât un singur lucru: să spună DA din toată inima. Și au făcut-o. Apoi au petrecut împreună cu familia și prietenii lor, știind că au reușit să îmbine tradiția cu arta și simbolistica.
„Recunoștință, bucurie și multă fericire e ceea ce simt când mă gândesc la aceste momente și la tot ce am organizat împreună în acele zile”, ne-a spus Andreea Zahn.
Andreea și Constantin au devenit o familie care își iubește locurile natale și nu uită cât de importantă este istoria strămoșilor noștri.
Ai crezut vreodată în dragoste la prima vedere? Nici eu, până să aud povestea lor de dragoste. Andreea și Constantin s-au văzut, s-au plăcut, s-au luat. De fapt, lucrurile au stat puțin altfel: au dansat, s-au văzut și au știut că vor rămâne împreună pentru totdeauna.