De ce a concurat Michael Phelps plin de vânătăi la Jocurile Olimpice

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Luni, 04 aprilie 2022, 17:15
Americanul Michael Phelps a câştigat aurul, noaptea trecută la Jocurile Olimpice, în proba de 4x100 metri ştafetă alături de echipa SUA. Însă el a atras atenţia publicului nu doar graţie performanţelor sale, ci şi din cauza numeroaselor semne pe care le avea pe piele.

Citeşte şi – De ce sportivii de la Jocurile Olimpice poartă benzi colorate pe corp

Presa de peste Ocean a venit cu răspunsul: petele roşii de pe pielea înotătorului sunt provocate de o metodă de recuperare pe care sportivii o folosesc intens – tradiţionalul tratament cu “ventuze”. Metoda, veche de 3.500 de ani, constă în aplicarea pe piele a unor “ventuze” din sticlă, plastic sau alte materiale, creând astfel o umflătură a zonei şi stimulând fluxul sangvin. Ventuzele terapeutice au efect de detoxifiere, detensionează musculatura şi stimulează sistemul nervos.

Petele formate în locurile în care au fost amplasate ventuzele durează cel puţin 3-4 zile până ce dispar, iar epiderma îşi recapătă culoarea naturală.

Înotătorul american Michael Phelps, cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, şi-a trecut în palmares cea de-a 23-a medalie olimpică şi a 19-a de aur, după ce a reuşit să câştige, noaptea trecută, proba de 4×100 metri ştafetă alături de echipa SUA.

Citeşte şi – De la Nadia până azi, pariu pe alb. Cum au evoluat costumele gimnastelor la Jocurile Olimpice

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!