Cătălina Ponor, portdrapelul României la RIO 2016: „Încercăm să ridicăm steagul cât mai sus pe podium!“

De Monica Cismaru, pe Ultimul update Vineri, 05 august 2016, 18:09
Cătălina Ponor (28 de ani) e singura gimnastă româncă prezentă la Olimpiada de la Rio și a fost desemnată portdrapel al României la ceremonia de deschidere a jocurilor olimpice, care are loc în această noapte, de la ora 02:00 (ora României). Aceasta e treia Olimpiadă din cariera sportivă a Cătălinei, care a revenit în competiții după o pauză de trei ani.

Cătălina Ponor speră să adauge încă o medalie olimpică celor cinci pe care le are deja în palmares (trei de aur la Atena, în 2004, la echipe, bârnă și sol, o medalie de argint la sol și un bronz pe echipe la JO de la Londra, din 2012).

Pentru Cătălina Ponor, cea care va purta drapelul României la ceremonia de deschidere a JO de la Rio, spiritul olimpic înseamnă „o familie mare și unită, care luptă pentru o singură țară și încearcă să ridice steagul cât mai sus pe podium“. Faptul că va fi portdrapel, „e ca un vis la care niciodată nu am îndrăznit să sper că se va împlini! Steagul nostru e unic, e frumos și voi încerca să-l înalț cât mai sus, ca toată lumea să vadă că România e acolo și că o mână de oameni, atât câți suntem, vom fi mândri să reprezentăm România“, declară gimnasta în numărul de august al revistei Unica, în care poți citi mai multe informații despre delegația României la JO de la RIO 2016, care numără 96 de sportivi.

Citește și – Iată cine sunt cei 10 sportivi care vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio, în echipa refugiaților

Cătălina Ponor, portdrapelul României la RIO 2016: „Încercăm să ridicăm steagul cât mai sus pe podium!“

Citește și –  N-ai văzut-o niciodată aşa pe Cătălina Ponor

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!