8 albume de călătorie și ghiduri turistice pentru vacanțe în Europa

De Carmen Ghibuțiu, pe Ultimul update Marți, 22 martie 2022, 16:43

Unul dintre secretele unei vacanțe reușite este planificarea din timp a cât mai multor detalii, de la trasee, obiective turistice de vizitat, restaurante cu specific local, plajele cele mai cunoscute, până la diverse sugestii de mini-excursii când ajungi la destinația aleasă sau un tur al orașului unde te afli în vacanță. Evident că situații neprevăzute apar mereu, dar, dacă planifici obiectivele principale și te documentezi despre locul în care urmează să mergi, te vei bucura de o vacanță lipsită de multe griji. Îți prezentăm câteva ghiduri turistice pentru unele dintre cele mai frumoase destinații din Europa.

Top 10. Provence și Coasta de Azur

ghid turistic provence

Un ghid turistic vizual care te va purta prin minunatele locuri din Provence și Coasta de Azur. Pe lângă atracțiile turistice și locurile pe care nu trebuie să le ratezi, vei găsi și o listă de lucruri de evitat, care te va ajuta să-ți economisești banii și să te bucuri deplin de aceste zone unice din Franța. (Editura Litera, 160 pagini, 38,44 lei)

Lacurile italiene & Verona – ghid turistic Berlitz

vacanta in Italia

Piemont, Lombardia, Trentino și Veneția sunt regiunile din nord-vestul Italiei peste care se întind lacurile italiene aflate la poalele sudice ale Alpilor. Celebre sunt Maggiore, Como și Garda, dar există și o serie de lacuri mai mici, liniștite, împrăștiate printre văi, de o frumusețe unică. (Editura Linghea, 144 pagini, 29,90 lei)

Ghid turistic – Austria

vacanta in Austria

Peste 1200 de fotografii surpind esențialul pe care trebuie să-l cunoști despre una dintre cele mai vizitate țări europene. Recomandări detaliate despre atracții turistice, hărți, informații utile, variante de cazare, mijloace de transport, restaurante și locuri de distracție în spirit austriac – pe toate le vei găsi în acest ghid turistic. (Editura RAO, 392 pagini, 48 lei)

Drumuri de vis prin Europa

vacanta europeana

26 dintre cele mai frumoase rute europene sunt cuprinse în acest album, cu detalii despre locuri de pe traseu unde sunt principalele atracții turistice și cu hărți special comandate care-ți prezintă întreaga rută. Vei descoperi, printre acestea, traseul Capului Nord din Norvegia, orașele Inelului de Aur din Rusia, Via Appia în Italia și o călătorie minunată prin Andaluzia. (Editura Litera, 336 pagini, 96,23 lei)

Moscova & Sankt Petersburg

vacanta in Rusia

Un ghid scris de un autor român (Adina Baranovschi), care îți prezintă în detaliu atracțiile turistice din cele două mari orașe ale Rusiei. Dacă intenționezi să călătoreși la Moscova sau Sankt Petersburg, vei descoperi lucruri interesante despre Kremlin, Piața Roșie, Muzeul Pușkin, Galeria Tretiakov, casele memoriale ale scriitorilor Bulgakov, Cehov, Tolstoi, Insula Iepurelui, pe care s-a cladit Fortăreața Petru și Pavel, Podul Anicikov, Podul cu Lei sau celebrul muzeu Ermitaj. (Editura CD Press, 284 pagini, 33,72 lei)

Destinații de top – Barcelona

vacanta in Barcelona

Prima parte a ghidului îți oferă informații despre cele mai importante galerii de artă, muzee și obiective turistice, iar la final vei descoperi recomandări de hoteluri, magazine și locuri de distracție. Iar Barcelona se poate mândri cu oferte nenumărate din toate aceste categorii. (Editura Ad Libri, 192 pagini, 38,85 lei)

Ghid complet Grecia

vacanta in Grecia

Fascinantă și primitoare, Grecia își așteaptă turiștii în fiecare vară. Ai posibilitatea să îți petreci zile întregi pe unele dintre cele mai frumoas plaje întâlnite în Europa sau în orașe cu vestigii antice, ce te poartă prin istorie. Despre toate acestea, poți citi în acest ghid complet al Greciei. (Editura Aquila, 398 pagini, 62,90 lei)

Cele mai frumoase locuri din Europa

calatorie in Europa

Sute de fotografii și texte interesante îți dezvăluie cele mai frumoase locuri din Europa, de la catedrale gotice cu o arhitectură unică, palate regale sau castele somptuoase, până la coastele stâncoase ale Irlandei, țărmurile însorite ale Ciprului sau farmecul spațiului rural românesc. (Editura All, 320 pagini, 129 lei).

Vezi cele mai interesante locuri de vizitat in Rusia!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!