Top 4 reţete de prăjituri de sezon. Încearcă aceste dulciuri delicioase

De Diana Zagrean, pe

A venit toamna şi toată lumea caută reţete de prăjituri de sezon. Fie că vorbim de dovleac, prune sau struguri, fructele şi legumele de sezon sunt cele mai bune alegeri. Iată câteva reţete de prăjituri de sezon care să-ţi îndulcească toamna.

Brioşe cu dovleac

► 400 g dovleac
► 1/2 lingură praf de vanilie
► sucul de la 1/2 lămâie
► 70 ml lichior de portocale
► 130 g zahăr brun
► 90 g fulgi de migdale
► 300 g făină
► 2 linguri praf de copt
► 3 ouă
► 1 vârf de sare
► 60 g unt
► 12 forme de brioşe din hârtie
► 1 tavă de brioşe cu 12 alveole
Dovleacul se taie cubuleţe de 55 mm grosime. Se pun într-o crăticioară, peste care se toarnă vanilia, sucul de lămâie, lichiorul, 30 g zahăr şi 100 ml de apă. Se lasă la foc mediu, cca 5 minute, se ia de pe foc şi se lasă la marinat cca 2 ore.
► În tava de brioşe se pun hârtiile. Scoate dovleacul şi păstrează 80 ml de zeamă.
►Se amestecă făina, fulgii de migdale şi praful de copt. Se bat ouăle spumă, cu 100 g zahăr şi sare. Se încorporează marinata şi untul. Pulpa de dovleac se amestecă cu compoziţia de făină şi se încorporează apoi şi cea de ou.
►Se umplu formele cu aluat. Se lasă la cuptor, cca 20-25 de minute, la 180 de grade.
Top 4 reţete de prăjituri de sezon. Încearcă aceste dulciuri delicioase

Plăcintă cu struguri

Ingrediente (pentru 12 porţii):
pentru aluat:
200 g unt
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 ou
300 g făină
unt şi făină pentru uns tava
pentru umplutură:
150 g smântână
3 gălbenuşuri
200 g zahăr
o lingură de făină
300 g struguri albi şi negri
50 g migdale tăiate
1. Într-o adâncitură făcută în făina cernută se toarnă oul bătut cu zahărul şi zahărul vanilat, untul tăiat cubuleţe şi un praf de sare. Se frământă rapid un aluat, apoi se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece 30 minute.
2. Pentru umplutură, se bat gălbenuşurile cu zahărul, până când acesta se topeşte, apoi se amestecă uşor cu smântâna şi făina.
Strugurii se spală şi se curăţă de sâmburi.
3. Aluatul se întinde într-o foaie subţire de 4-5 mm şi se pune într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se toarnă crema, apoi se presară strugurii şi migdalele. Se coace în cuptorul foarte bine încins, la foc potrivit, 40-45 minute.
4. Se lasă plăcinta să se răcească, apoi se taie felii şi se serveşte.
Citeşte mai departe şi vezi ce prăjituri cu fructe de sezon mai poţi pregăti în weekend, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!