Reţete raw: Lasagna vegan raw cu legume proaspete fără foc

De Diana Zagrean, pe

O reţetă de toamnă, pentru cei care aleg bucătăria raw vegan şi nu numai. Un amestec de legume nu este nicicând mai bun decât atunci când sunt consumate proaspete. Iată cum să faceţi rapid o lasagna vegan raw cu legume proaspete fără foc.
Ingrediente umplutură:
2 linguriţe ulei de măsline
2 ceşti ceapă tăiată cubuleţe
1 linguriţă cu vârf de usturoi pisat
300 grame baby spinach, spanac proaspăt, frunze mici
600 grame tofu mai tare, scurs de zer
250 grame cremă de brânză vegană (soia)
Busuioc proaspăt tocat, după gust,
¼ ceaşcă drojdie uscată fulgi
Mod de preparare:
Amestecaţi ingredientele într-un blender, până obţineţi o cremă groasă de brânză şi legume. Umpleţi o tavă cu crema şi daţi la rece circa o oră.
Ingrediente sos roşu:
1 linguriţă ulei de măsline
300 grame ardei graşi sau kapia tocaţi
2 ceşti ceapă tocată mărunt
2 linguriţe busuioc proaspăt, tocat mărunt
2 ceşti roşii zemoase tocate cubuleţe
Sare, piper, după gust
Amestecaţi ardeii într-un blender până obţineţi o pastă omogenă. Adăugaţi restul ingredientelor şi mai pulsaţi de câteva ori, cât să nu se zdrobească de tot legumele, dar să se amestece bine, în bucăţi mici. Dacă sosul iese prea umed, puteţi adăuga un praf de alge irish moss înmuiate în prealabil sau seminţe de chia, ca să se lege mai bine.
Mod de preprarare lasagna:
Turnaţi sosul roşu peste crema groasă de brână întărită şi mai daţi la rece o oră, două. Ornai cu fâşii de ardei gras şi busuioc sau frunze de spanac şi serviţi rece.
Poftă bună!
Foto: Facebook
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro