Puţină lume ştie de efectele benefice ale castanelor comestibile asupra vaselor de sânge şi varicelor. Iată o reţetă delicioasă de tort cu ciocolată şi cremă de castane care te va ajuta să scapi de varice, fără operaţie.
Castanele se aseamănă foarte mult cu grâul din punct de vedere al amestecului de substanţe nutritive: proteine, lipide, glucide, minerale şi mutle calorii. Preparatele din castane sunt recomandate în problemele vasculare ca varice, flebite, tromboze, chiar şi ulcere varicoase, crampe musculare în gambă sau hemoroizi.
În plus, castanele sunt bogate în vitaminele din complexul B (B1 şi B2), vitamina C (la fel de multă ca în citrice) şi amidon, care este bun şi în bolile de stomac. Datorită acestor proprietăţi şi a conţinutului nutritiv, castanele ajută la regenerarea capilară, grăbesc vindecarea vânătăilor, luxaţiilor şi reduc inflamarea capilarelor de pe picioare.
Iată cum să preparaţi un tort de ciocolată cu cremă de castane şi nuci bogate în antioxidanţi naturali, ca să scăpaţi de varice şi vase capilare sparte. Ingrediente: 300 grame făină 5 ouă 150 grame ciocolată cu lapte 125 ml lapte 100 grame zahăr 60 grame zahăr pudră 60 grame unt gras (80% grăsime) Praf de copt Câteva linguri pudră de cacao Sare
Încearcă şi reţeta noastră de Cheesecake cu struguri şi jeleu de vin care îmbunătăţeşte circulaţia sângelui Ingrediente cremă de castane: 500 grame piure de castane 200 grame unt Esenţă de vanilie, rom Mod de preparare tort de ciocolată:
Se încălzeşte cuptorul la 190 de grade. Puneţi laptele la fiert, împreună cu ciocolata. Până se omogenizează amestecul pe foc, separaţi gălbenuşurile de albuşuri. Bateţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adăugaţi zahărul şi bateţi tare cu mixerul, până ce albuşurile devin sticloase.
Separat amestecaţi untul cu zahărul pudră, adăugaţi gălbenuşurile şi amestecaţi bine. Adăugaţi ciocolata cu laptele după ce s-au răcit bine şi amestecaţi din nou. Adăugaţi făina şi praful de copt, apoi pudra de cacao, până obţineţi o cremă consistentă şi colorată după gust.
La final amestecaţi şi albuşurile bătute spumă, cu grijă cu o lingură (nu cu mixerul sau telul, pentru a nu sparge bulele de aer). Astfel, blatul de tort va fi mai pufos. Coaceţi circa 45-50 de mintue şi încercaţi la final cu o scobitoare dacă este bine făcut.
Încearcă şi reţeta noastră de Tartă cu caise şi nuci pentru scăderea colesterolului
Mod de preparare cremă de castane:
Amestecaţi cu mixerul piureul de castane cu untul până la omogenizare şi adăugaţi, după gust, esenţe de vanilie sau rom.
Tăiaţi blatul şi însiropaţi cu puţin sirop de zahăr cu cacao şi esenţă de rom dacă este necesar. Aplicaţi un strat de cremă la mijloc şi unul deasupra.
Ornaţi cu castane fierte sau coapte şi curăţate şi nucă măcinată. Poftă bună!