Reţete de post cu leurdă. Vezi ce bunătăţi să faci rapid

De Diana Zagrean pe

Leurda este planta minune a primăverii. Plină de vitamine şi antioxidanţi, leurda este delicioasă ca substitut de usturoi cu aromă mai fină şi consistenţă potrivită în preparatele de post. Vezi câteva reţete de post cu leurdă pe care poţi să le faci rapid.
 

Gratin cu spanac, leurdă şi linte roşie (reţetă de post)

Ingrediente:
400 grame spanac verde
2 cepe
O legătură leurdă
1 lingură ulei de măsline
Sare, piper,
200 grame linte roşie înmuiată
300 grame cartofi
1 cutie smântână vegetală, de post
Mod de preparare:
Se fierb cartofii tăiaţi felii groase.
Se opăreşte spanacul cu apă fierbinte cu sare.
Se toacă ceapa şi leurda şi se călesc în puţin ulei.
Se adaugă şi spanacul tocat după ce ceapa e translucidă.
Se condimentează şi se amestecă bine spanacul cu leurda şi ceapa.
Se unge o tavă cu ulei, se pune un strat de linte roşie, un strat de spanac , un start de cartofi.
Se acoperă totul la sfârşit cu smântâna vegetală şi se coace 35-45 minute la foc mediu.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3