Reţete tradiţionale româneşti: Fasole cu cârnați

De Libertatea pentru femei pe

Iata o reteta traditionala romaneasca, numai buna dupa mancarurile grele de sarbatori: fasole cu carnati, ca la mama acasa.
Ingrediente
►500 g fasole boabe
►2-3 cepe roșii
►4-5 linguri pastă de roșii
►o rădăcină țelină
►50 ml ulei de floarea-soarelui
►sare
►piper negru măcinat și boabe
►1-2 foi de dafin
►o linguriță boia dulce
►o linguriță boia iute
►o legătură pătrunjel
►3-4 cârnați afumați
1. Se alege fasolea, se spală în 2-3 ape călduțe și apoi se lasă câteva ore în apă caldă să se înmoaie. După ce a stat la înmuiat, se scoate și se pune să fiarbă pentru a se elimina toxinele. Se strecoară și se mai pune să fiarbă în ultima apă. De data aceasta se adaugă sare. Se verifică dacă au fiert boabele și se lasă să scadă la foc mic.
2. Se curăță ceapa, se spală, se toacă şi se călește în ulei. Se adaugă pasta de roșii, boiaua dulce și picantă, sarea și piperul. Sosul se toarnă în cratița cu fasolea fiartă și se lasă să scadă la cuptor.
3. Separat, se taie cârnații, se crestează la capete și se prăjesc în puțin ulei. Cârnații se servesc cu fasole și se ornează cu pătrunjel proaspăt, alături de murături asortate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro