Pui cu smântână și cartofi

De pe

Această reţetă cu carne de pui este perfectă pentru cină, mai ales dacă ai invitaţi la masă.
►600 g piept de pui
►un kg cartofi
►400 ml smântână
►sare
►piper alb măcinat
►cimbru uscat
►50 ml ulei de floarea-soarelui
►50 g unt
►100 g cașcaval
►1-2 fire cimbrișor
►2 cepe roșii
►2-3 lingurițe oțet aromatic
1. Se spală cartofii și se pun să fiarbă, cu coajă cu tot, în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă, se lasă să se răcească și se curăță de coajă.
2. Pieptul de pui se curăță de pielițe, se spală și se înăbușă în puțin ulei cu apă, sare și cimbru uscat și măcinat. Se lasă la foc mic cât să capete crustă, apoi se dă de-o parte și se acoperă cu un capac, să nu se usuce.
3. Cașcavalul se rade pe răzătoarea mică şi se amestecă cu smântâna până se obține o cremă densă. Cartofii se taie felii mari și se pun în tava tapetată cu unt.
4. Pieptul de pui înăbușit se intercalează cu cartofii fierți și se acoperă cu crema de smântână și cașcaval. Se condimentează cu frunzulițe de cimbru proaspăt. Se lasă la cuptor să se rumenească și se servesc cu ceapa roșie frecată cu sare și oțet.
Încearcă şi reţeta de roşii umplute cu smântână!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro