REŢETE: Pui în sos tomat, cu bame

De Lumea Femeilor pe

Învaţă să prepari un pui în sos tomat cu bame absolut delicios, fără sos lipicios şi cu o aroma deosebita de scortisoara.

► 1 pui fiert (cca 1,4 kg)
► sare
► 2 linguri ulei de măsline
► 1 ceapă
► 2 linguri coajă rasă de portocală
► sucul de la 1 portocală
► 1 conservă de suc de roşii (800 g)
► 1 baton de scorţişoară
► 3 cuişoare
► 1 linguriţă piper boabe
► 400 g bame
Încearcă şi reţeta noastră de bame cu roşii şi pătrunjel
► Se umple o cratiţă cu apă. Puiul se spală şi se taie în opt bucăţi apoi se dă cu sare, piper şi ulei de măsline. Ceapa se toacă mărunt. Se spală portocala în apă fierbinte. Sucul de roşii se amestecă cu zeama şi coaja rasă de portocală, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă bine, până se obţine un piure. Bamele se spală şi se curăţă.
► Se pune puiul în oala cu apă, se adaugă ceapa, compoziţia de roşii, batonul de scorţişoară, cuişoarele şi piperul. Se acoperă cu capac şi se dă la cuptor. Se lasă la foc mediu, cca 1 oră şi jumătate. În ultimele 15 minute, se pun şi bamele şi se mai lasă până scade sosul.
► Se scoate de la cuptor şi se serveşte cald.

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere