PEŞTE: Calcan cu bacon şi salată de cartofi

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Vineri, 26 iunie 2020, 11:29

Iată cum să prepari un peşte delicios şi rafinat, pentru o cină romantică delicioasă. Învaţă să găteşti calcan cu bacon şi salată de cartofi.
Ingrediente:
►4 calcani (cca 350 g fără solzi, cap şi coadă)
► 4 linguri zeamă de lămâie
► 150 g bacon
► 2 cepe
► 1 legătură pătrunjel
► 1 legătură mărar
► sare
► piper măcinat
► 1 ou
► 2 linguri făină
► pesmet
► 2-3 linguri unt
► 1 lămâie
Salată:
► 800 g cartofi
► 1 ceapă mare
► cca 100 ml supă de carne
► sare
► piper
► 2 linguri arpagic tocat
► Peştele se taie pe o parte, se spală şi se stropeşte cu zeamă de lămâie. Ceapa se taie inele fine, iar verdeţurile se toacă mărunt. Baconul se taie bucăţele care se călesc într-o tigaie, la foc mediu, până când se rumenesc, apoi se scot cu o spumieră. Se căleşte ceapa, 5-8 minute, apoi se scoate.
Încearcă şi reţeta noastră de supă de peşte cu varză de bruxelles
► Peştele se dă cu sare şi piper, apoi cu făină. Se scutură făina în exces, se dă prin oul bătut, apoi prin pesmet. Se prăjeşte, cca 3-4 minute pe fiecare parte, în unt, până devin aurii. Se scot şi se păstrează la cuptor. La servire, se pun baconul, ceapa, verdeţurile şi lămâia.
► Se fierb cartofii în apă sărată, 30 de minute şi se curăţă de coajă. Ceapa se toacă mărunt, iar cartofii bucăţi. Se pun cartofii în supa de carne, cu sare şi piper şi mai se lasă 15 minute, până scade. Se scurg bine, se presară deasupra arpagic şi se servesc ca şi garnitură.

O reteta deosebita este cea de calcan la cuptor!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!