DESERT: Cheesecake cu căpşuni

De Lumea Femeilor pe

Invata sa prepari un cheesecake cu capsuni ca la carte, dupa reteta noastra.

Blatul:
►200 g biscuiţi
► 110 g unt topit
► 25 g zahăr
►1 lingură
esenţă de vanilie
Crema:
►680 g cremă de brânză (Exquisa)
►210 g zahăr
►3 ouă mari
►250 g smântână dulce
►1 lingură zeamă de lămâie
►1 lingură esenţă de vanilie
Ornat:
► căpşuni proaspete
► merişoare din gem
Încearcă şi reţeta noastră de prăjitură cu vişine
►  Macină biscuiţii şi amestecă-i cu restul ingredientelor. Presează-i apoi într-o formă de copt (de ceramică).
► Mixează bine crema de brânză cu zahărul. Apoi adaugă ouăle, unul câte unul şi apoi restul ingredientelor. Toarnă crema peste blatul de biscuiţi din tavă şi mişc-o puţin pentru a elimina bulele de aer.
► Pune câteva căni de apă la fiert. Tava cu compoziţia de cheesecake se pune în tava mare de aragaz. Se toarnă apa clocotită în tavă, până la jumătatea formei de prăjitură. Dă la copt timp de 45-55 de minute, în cuptorul încins. Închide focul, însă lasă prăjitura încă o oră în cuptor. Acest lucru este absolut necesar pentru ca prăjitura să se răcească treptat şi să îşi păstreze forma.
►După o oră, scoate-o afară şi las-o să se răcească complet la temperatura camerei. Acoper-o cu o folie alimentară şi pune-o la frigider pentru a se întări.
►Pentru ornat foloseşte căpşuni proaspete şi merişoare din gem. Se pot pune şi câteva frunze de mentă proaspătă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro