REŢETE: Cod cu ceapă şi cartofi

De Libertatea pentru femei, pe

Codul este un peşte uşor şi gustos, care merge de minune cu aroma puternică a pătrunjelului şi cu ceapă. O garnitură de cartofi natur este tot ce-i mai trebuie pentru o cină de vis.
► Ingrediente
► 8 bucăţi filé de cod
► 6 cartofi
► 2 cepe
► 8-10 roşii cherry
► sare  piper negru măcinat
► 2-3 linguri ulei de măsline
► 3-4 frunze pătrunjel
► zeama de la 2-3 lămâi

► Preparare:
1. Se condimentează peştele cu sare şi piper. Se stropeşte cu ulei de măsline şi se dă la rece.
2. Se spală cartofii, se curăţă şi se taie feliuţe subţiri. Se presară sare peste ei şi se pun pe grătarul încins împreună cu ceapa curăţată.
3. Se taie şi roşiile jumătăţi, se pun pe grătar şi se rumenesc. Se adaugă bucăţile de cod, se stropesc cu zeamă de lămâie şi se perpelesc pe grătarul încins.
4. După ce s-a făcut codul, şi legumele s-au rumenit, se aşază pe platou şi se servesc ornate cu pătrunjel proaspăt.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!