Papanaşi cu brânză de vaci. Vezi reţeta Corinei

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Miercuri, 27 noiembrie 2019, 12:11

Corina este o artistă şi în bucătărie, iar de fiecare data când are timp liber îi place să gătească şi să încerce mereu noi reţete. Printre specialităţile pe care Corina le prepară mai ceva ca un chef de restaurant se numără papanaşii cu brânză de vaci. Vezi reţeta ei delicioasă pentru weekend.

„Spre încântarea lui Nelu şi a lui Robin sunt tare pricepută în bucatărie. Mă relaxează să gătesc şi am cumpărat mai multe cărţi de bucate. Am învăţat să prepar până şi specialităţi indiene şi chinezeşti, însă tot la bucătăria românească mă pricep cel mai bine. De la mama am învăţat cu se fac papanaşii cu brânza fierţi, care îmi ies excelent. Sunt un desert light, pe care îl recomand tuturor”, spune Corina.
Papanaşi cu brânză de vaci. Vezi reţeta Corinei

Reţeta de papanaşi a Corinei

Dacă vreţi să-i luaţi exemplul Corinei atunci aveţi nevoie de un kilogram de brânză de vaci, 250 de grame de griş, patru linguriţe de zahăr brun, 2 esenţe de vanilie, două ouă, 100 grame de unt, 200 grame pesmet şi un sfert de cană de rom.

Papanaşi cu brânză de vaci. Vezi reţeta Corinei

„Sfărâmam bine brânza cu furculiţa. Adăugam grişul şi amestecam bine. Apoi vanilia, zahărul şi ouăle unul câte unul, amestecând totul pînă la omogenizare. Lasaţi amestecul să se odihnească cam o jumătate de oră, iar în acest timp puneţi la fiert o oală mare cu apă, în care turnaţi romul”.
„Într-o tavă largă topiţi untul şi adăugaţi pesmetul, iar la foc mediu îl prăjiţi până cînd se face auriu. Stingeţi focul şi adăugaţi zahărul. Cu mâinile umede, din amestecul de brînză modelaţi bile micuţe, cam cât mingile de ping-pong.
Când apa fierbe daţi focul pe minim, iar în acel moment puteţi adăuga în oală papanaşii până acoperiţi fundul oalei cu ei. Nu-i înghesuiţi prea tare, mai bine îi fierbeţi în mai multe ture. Papanaşii sunt fierti când se ridică la suprafaţă.  Îi aruncaţi direct în tava cu pesmet, iar apoi se servesc cu o dulceaţă preferată şi cu smîntnă”, spune Corina.

Încearcă și aceste rețete de papanasi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!