Lista celor 50 de milionari fără studii superioare

.

Cine a spus că fără carte „nu ai parte”, s-a cam înşelat. Există chiar chiulangii care sfidează vorba înţeleleaptă, mulţi dintre ei fiind astăzi în topul celor mai influenţi…
… bogaţi şi celebri oameni din toate timpurile. Antreprenori miliardari sau artişti de succes, aceştia au renunţat la colegiu şi au ales să se înscrie în schimb în „şcoala vieţii”.
 
Iată câteva personalităţi care s-au lăsat de şcoală în schimbul carierei de succes! 

Milionari

John D. Rockefeller Sr., unul dintre cei mai bogaţi oameni din toate timpurile, a abandonat liceul şi s-a apucat de afaceri. A început ca vânzător de fructe, iar la 74 de ani, preşedintele Standard Oil număra 318,3 miliarde de dolari în cont.

Mark Zuckerberg era student la Harvard când în vacanţa de vară a început să lucreze la o reţea de socializare online. Nici nu visa că Facebook îi va aduce în scurt timp miliarde de dolari.

Artişti

Christina Aguilera. În cazul ei, faima de care se bucura încă din timpul liceului a determinat-o să îşi prelungească „scutirea medicală”. Ea a renunţat la şcoală din cauza colegilor care erau geloşi pe succesul ei.

Ray Charles. Celebrul pianist şi cântăreţ american de jazz a pus punct studiului în împrejurări mai triste. La 15 ani, după moartea mamei sale, artistul a renunţat să mai meargă la şcoală şi s-a dedicat muzicii.

Louis Armstrong avea numai 11 ani când a fugit de la Şcoala pentru Băieţi din cadrul Universităţii Fisk. Faimosul muzician de jazz şi-a intuit succesul pe marile scene, aşa că s-a alăturat unui cvartet de băieţi.

Nici lui Cher nu i-a prea plăcut şcoala. La 17 ani, cântăreaţa a renunţat la cursuri pentru a păşi pe culmile carierei.

Eminem, cunoscutul rapper american, nu a mai scris teme încă din liceu, preferâd să facă repetiţii în subsolul casei unui coleg de şcoală. Cu peste 75 de milioane de albume vândute la nivel mondial, Eminem poate să îşi ia oricând un profesor particular.

Coco Chanel. Chiar dacă designul se studiază la şcoală, Coco Chanel a ales să înveţe să croiască singură. Aşa că, deşi a ocolit drumul spre colegiu, celebra creatoare de modă şi-a „croit” o carieră de renume mondial.

Antreprenori

Sir Richard Branson. Miliardarul britanic este fondatorul uneia dintre cele mai mari companii aeriene din Marea Britanie. Pentru a pune bazele grupului Virgin Atlantic, miliardarului nu i-a lipsit pregătirea din liceu. Acesta nu a renunţat însă şi la revista „Student” în care a continuat să scrie cu regularitate.

Ted Turner. Deşi a fost respins de la Universităţile Princeton şi Harvard, Ted Turner a reuşit şi fără studii superioare să pună bazele unuia dintre cele mai mari grupuri media ameicane. Turner este fondatorul posturilor de televiziune TBS, CNN şi TNT.
  Bill Gates. Preşedintele Microsoft este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, deşi a lipsit la o parte din lecţiile predate în liceu.

Michael Dell. Fondatorul companiei producătoare de calculatoare Dell, a tras chiulul de la cursuri, după ce afacerea sa a început să producă aproape 80 de mii de dolari pe lună.

Steve Jobs. „Şeful” de la Apple a onorat doar un semestru la cursurile din colegiu.

Ralph Lauren. Lui Ralph Lauren i-a luat doi ani pentru a se decide să renunţe la colegiu. Acesta a învăţat design-ul şi afacerile profitabile singur, prin exerciţiu practic.

Actori

John Travolta. Şi-a început cariera cinematografică la vârsta de 16 ani. Pentru asta actorul s-a văzut nevoit să renunţe la liceu.

Julie Andrews. Deşi meseria se învaţă cu sârguinţă în şcoală, actriţa Julie Andrews nu a avut nevoie de prea multe lecţii de actorie pentru a câştiga un Oscar.
 
Pierce Brosnan a renunţat cu mult timp înainte de a primi primul său rol. Deşi probabil era unul dintre cei mai populari băieţi din clasă, Brosnan a renunţat la vârsta de 16 ani să mai meargă la şcoală.

Marisa Tomei s-a înscris la Universităţile Boston şi New York, dar nu a reuşit să termine niciuna dintre ele, preferând să continue serialul de televiziune „As the World Turns”.
Johnny Depp a renunţat la şcoală încă din timpul liceului pentru a deveni un actor de succes.

Ellen DeGeneres a studiat doar un an la Universitatea New Orleans, timp în care s-a angajat în multe locuri ciudate, pregătindu-se totuşi pentru o carieră de comediant.
 
Kevin Bacon a renunţat la colegiu pentru a studia arta dramatică la New York, pe platourile de filmare.

Raymond Burr s-a hotărât să se înscrie la două Universităţi – Stanford şi Columbia – dar în realitate acesta nu a mers niciodată la colegiu.

James Dean
. După ce a primit rolul personajului Malcolm în filmul „Macbeth”, Dean a renunţat la studiile UCLA în schimbul unei slujbe full-time în actorie.
  Brad Pitt a renunţat să mai meargă la Universitatea din Missouri cu două săptămâni înainte de absolvire, pentru a lua ore de actorie în Los Angeles.

Halle Berry. Halle Berry s-a mutat în Chicago imediat după absolvirea liceului, hotărâtă să îşi înceapă cariera în modelling şi actorie.

Nicholas Cage. Deşi nu s-a mai dus la şcoală de la 17 ani, Cage a devenit unul dintre cei mai buni actori de la Hollywood.

Jim Carrey. Câştigătorul Globului de Aur nu a învăţat actoria la şcoală, părăsindu-şi colegii la 16 ani.

Tom Hanks
a renunţat la cursuri pentru a se angaja ca stagiar la Teatrul Great Lakes Theater Festival din Cleveland, Ohio.

Michael Caine. Nici Michael Caine nu a fost tobă de carte, dar a fost premiant la Gala Oscar, unde a câştigat marele trofeu.

Joe Pesci nici nu s-a mai uitat în spate când a părăsit liceul, pentru că a plecat hotărât să câştige 3 milioane de dolari cu filmul „Lethal Weapon”, în 89.
 
Descoperă ce scriitori celebri au lipsit de la cursurile de literatură în pagina următoare!
 
 

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton