Remedii naturiste pentru sforăit

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Vineri, 31 iulie 2020, 10:45

Iubitul sau soţul are probleme cu sforăitul, iar tu nu mai ştii ce să faci pentru a putea dormi liniştită întreaga noapte? Avem câteva soluţii naturiste, care v-ar putea ajuta pe amândoi. Iată despre ce este vorba:

5 remedii naturiste pentru sforăit

Uleiul de măsline – O linguriţă de ulei de măsline, luată seara, înainte de culcare, calmează căile respiratorii, acţionând ca un lubrifiant pentru gâtul iritat.

Ceaiul de eucalipt – Având proprietăţi antiinflamatorii şi antiseptice, ceaiul de eucalipt poate preveni eficient sforăitul, acţionând ca un calmant al căilor respiratorii. În plus, ceaiul de eucalipt este foarte bun şi pentru decongestionarea nazală.

Cardamomul – Acest condiment oriental decongestionează nasul şi calmează iritaţiile gâtului. Adaugă o jumătate de linguriţă de cardamom într-o cană cu ceai din plante şi oferă-i poţiunea magică partenerului tău. Gustul cardamomului este unul dulceag, aromat, aşa că nimic nu îl va împiedica să consume acest remediu.

Ceaiul de muşeţel – Datorită proprietăţilor sale, ceaiul de muşeţel relaxează muşchii şi are o acţiune calmantă asupra organismului. O cană de ceai de muşeţel înainte de culcare îl poate ajuta pe partenerul tău să nu mai sforăie.

Ceaiul de valeriană – Valeriana este una dintre cele mai folosite plante în cazul insomniilor, acţionând ca un sedativ natural. Ceaiul din această plantă calmează căile respiratorii şi sistemul digestiv, decongestionează nasul şi poate fi folosit cu succes în tratarea sforăitului. Foarte important de ştiut este şi faptul că ceaiul de valeriana nu dă dependenţă, aşa cum unii oameni susţin.

Foto: femeie deranjata de sforaitul iubitului/ Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton