Protejează-ți familia de incendii apelând doar la un coș de fum calitativ ce funcționează impecabil!

.

Din păcate, foarte mulți români care se încălzesc folosind un dispozitiv termic pe lemne, încă desconsideră importanța majoră a unui cos de fum pentru siguranța caselor și a membrilor familiei. Și cum o mare parte a incendiilor de locuințe din țara noastră sunt cauzate de sistemele improvizate ale evacuării fumului din centrala, soba sau șemineul pe lemne, ne-am propus ca în acest articol, să tratăm subiectul delicat al calității și regulilor de respectat atunci când vine vorba despre coșul de fum!   

Fiind o temă serioasă și destul de complexă, am apelat la ajutorul profesioniștilor de la PEFOC, să ne explice cum să ne dăm seama dacă sistemul nostru de evacuare va face sau nu față, rigorilor de funcționare în perfectă siguranță pentru căminul nostru. Meșterii sibieni, cu peste 20 de ani de experiență în industria soluțiilor alternative de încălzire, ne prezintă in rândurile următoare, câteva reguli de bază și informații pe care trebuie să le cunoaștem pentru a evita problemele de funcționare ale coșului de fum.

Principala cauză a coșurilor de fum care nu funcționează corect este proiectarea greșită a sistemului de evacuare a gazelor generate de arderea combustibilului folosit pentru încălzire. Indiferent dacă proiectul prevede montarea coșului la interior sau la exterior este foarte important să găsești locul potrivit pentru amplasare. În acest sens, trebuie să apelezi doar la specialiști autorizați, care vor ține cont de arhitectura spațiului în care urmează să fie construit un șemineu, o sobă sau o centrală pe lemne, respectând toate criteriile tehnice care se impun în momentul montajului profesionist!

Clima și factorii de mediu precum, temperatura, altitudinea, direcția vântului sau presiunea atmosferică, reprezintă alți factori importanți ce pot influența în mod direct fenomenul de evacuare a gazelor arse. De exemplu, atunci când plouă și presiunea atmosferică este scăzută, fumul va fi evacuat mai greu. Pe de altă parte, în anotimpul rece, atunci când valorile sunt scăzute, diferența de temperatură dintre aerul cald ce iese pe coș și aerul foarte rece din mediul exterior, favorizează tirajul. 

Materialele folosite pentru construcția coșurilor de fum sunt de asemenea importante pentru o eficiență ridicată. Materialele disponibile pentru construcția coșurilor sunt diverse și au proprietăți diferite. Astfel, se pot folosi componente din ceramică refractară sau materialele prefabricate, în funcție de fiecare proiect în parte. În acest sens, specialiștii în șeminee de la Pefoc.ro, ne recomandă kit-urile complete de cos de fum inox cu design modern, ușor de configurat și deosebit de rezistent pe termen lung.

Pe lângă alegerea șemineului și folosirea în procesul de construire doar a materialelor de calitate superioară, coșul de fum necesită de asemenea, o întreținere corespunzătoare prin curățare profesională de cel puțin două ori pe an. 

Așadar, dacă ești în căutarea calității și îți dorești un coș de fum profesional, șeminee pe lemne, gaz sau peleți, sobe noi cu aspect rustic sau poate un șemineu electric potrivit pentru seri magice în apartamentul de la bloc, echipa sibiană, prin intermediul magazinului on-line www.pefoc.ro îți stă la dispoziție din stoc propriu, cu peste 9000 de produse, accesorii și materiale premium, servicii de montaj și întreținere profesională pentru întreg sistemul de încălzire, asigurându-ți confortul termic total, la prețuri pentru fiecare buzunar!

Protejează-ți familia de incendii apelând doar la un coș de fum calitativ ce funcționează impecabil!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton