Între 4 și 6 luni apar primii dinți. Perioada coincide și cu pregătirea pentru diversificare, o altă etapă importantă în viața bebelușilor. Deși cei mici se adaptează mai ușor, adulții își pun multe temeri în aceste episoade. Iar gingiile inflamate pot fi un coșmar. Apar durerile, plânsetele zi și noapte, salivat în exces, plus senzația de ros care îl chinuie pe bebeluș.
La îndemână sunt acele jucarii dentitie concepute special pentru nevoile celui mic. Găsim câteva variante și la Papa Bebe.
Ce jucărie de dentiție ajută și ce să alegeți
La Papabebe.ro veți găși diverse forme și culori, jucării de dentiție variate care să atragă mai întâi de toate vizual. Acestea pot fi de mare folos. Devenit multifuncționale, deși par simple forme, pot stimula și senzorial.
Formă de iepuraș, bile, rotunde ca gogoșile sau pisicuțe curioase, jucăriile de dentiție pot fi atât de variate. Sunt realizate din silicon sau din lemn. Da, ați citit bine. Pot include și părți moi, din silicon alimentar, sigur pentru a fi ronțăit, cât și părți mai dure, din lemn de fag. Despre acesta trebuie spus că are rol antibacterian natural.
Alegeți jucăria de dentiție pentru rolul său practic, însă să nu uităm de aspectul său, de design. Cu cât este mai atras de formă și de culoarea acestei jucării, cu atât mai multe șanse sunt să le accepte.
Moi și flexibile, suficient de rezistente însă la cât au de ronțăit cei mici, jucăriile de dentiție sunt ideale pentru a calma senzația de durere și inflamație. Până la apariția vizibilă a dinților de lapte, gingiile inflamate, dureroase, roșii chiar și cu ochiul liber fac ca apetitul să se ducă pe apa sâmbetei, ca durerea să strice somnul și în plus să existe acea constantă nevoie de a mesteca.
Jucăriile de dentiție au fost create special pentru astfel de episoade. Acestea permit ca cei mici să ronțăie, fără să se rănească, fără să își rănească gingiile. Practic creează un masaj la nivelul gingiilor și face ca inflamația să se reducă treptat.
De gusturi nu se vorbește, spune un proverb celebru. Ei bine, unii copii sunt mai atrași de jucăriile de dentiție din silicon, alții le preferă pe cele mai dure, din lemn. De regulă acestea sunt mai preferate când dinții sunt deja ieșiți de sub gingie, dar încă cresc și se resimte durerea. Pe când jucăriile din silicon sunt preferate în etapa de gingii inflamate.
În plus, având jucării speciale pentru dentiție, cel mic evită să bage în gură mai tot ce prinde. De data aceasta nu din curiozitate, cât din nevoia de a ronțăi și de a masa gingia, va băga în gură aproape orice, de la propriul pumn și până la obiectele din jurul său, imediat accesibile.
Jucăriile au un rol complex și iată că din diversitatea lor acestea au devenit utile și în ceea ce privește dentiția. Descoperiți astfel de jucării și la papabebe.ro!