DENTIŢIE SĂNĂTOASĂ PENTRU… UN ORGANISM SĂNĂTOS! CÂT DE MULT INFLUENŢEAZĂ DANTURA SĂNĂTATEA?

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 10 noiembrie 2021, 10:40

“Pentru că zâmbetul este cel mai frumos accesoriu pe care îl purtăm, îmbinând estetica cu funționalitatea, prin terapii individualizate și tratamente precise asistate de computer, specialiștii noștri creează, cu ajutorul tehnicienilor cu experiență internațională, cele mai frumoase si sănătoase zâmbete.”Dr. Ayman Abboud

Sănătatea dentară este cel puţin la fel de importantă precum cea a organismului! De ce? Pentru că de multe ori o dantură cu probleme poate da startul unor afecţiuni serioase. De asemenea, şi cavitatea bucală poate indica dacă ceva în organismul nostru nu funcţionează aşa cum trebuie.

Specialist de peste un deceniu în problemele dentare, doctorul Ayman Abboud, medic chirurgie orală şi implantologie, ne explică de ce o igienă orală corectă este importantă pentru starea noastră de sănătate generală, dar şi cum poate o infecţie orală să se răsfrângă mai departe şi către alte părţi ale organismului nostru.

DENTIŢIE SĂNĂTOASĂ PENTRU… UN ORGANISM SĂNĂTOS! CÂT DE MULT INFLUENŢEAZĂ DANTURA SĂNĂTATEA?

O ROTIŢĂ LIPSĂ, UN SISTEM DAT PESTE CAP

De câte ori nu aţi auzit că o dantură nu este frumoasă, dacă nu este şi sănătoasă? Cele două aspecte, împreună, previn potenţiale afecţiuni ale organismului. Poate vă întrebaţi de ce este această legătură atât de strânsă. Este simplu! Dacă o singură bucăţică dintr-un sistem nu funcţionează aşa cum trebuie, întregul sistem este dat peste cap. De ce? Pentru că toate elementele componente se influnţează reciproc, iar acest lucru este valabil şi atunci când discutăm despre organismul uman. De aceea experţii ne tot repetă: este esenţial să vă prezentaţi la stomatolog de îndată ce simţiţi şi cea mai mică jenă, altfel, puteţi declanşa

afecţiuni la care nici nu v-aţi fi gândit!

„Prevenția reprezintă primul pas în drumul către o dantură de invidiat.Igiena orală reprezintă baza îngrijirii orale, deci este esențial să învățăm cum să ne spălăm dinții și care sunt metodele auxiliare de îngrijire dentară pentru a ne menține sănătatea dinților.”- dr. Ayman Abboud

CE AFECŢIUNI GRAVE NE POATE ADUCE O DANTURĂ PRECARĂ

Dinţii lipsă, care afectează mai bine de jumătate dintre români, arată datele, nu sunt doar o problemă de ordin estetic! Pe lângă faptul că acest aspect poate naşte probleme de pronunţie, face procesul de masticaţie extrem de greoi. Prin urmare, organismul nu va primi substanţele necesare în cantităţile normale, aşa că va fi expus îmbolnăvirii. Ulcerul, pancreatita, dar şi bolile de inimă sunt pe lista potenţialelor afecţiuni! Ştiaţi însă că lipsa dinţilor poate cauza şi dureri de cap, dar şi dureri ale mandibulei?

Studiile demonstrează, de asemenea, şi că riscul de afecţiuni cardiovasculare se dublează în cazul persoanelor care suferă de parodontoză, comparativ cu celelalte. În cazul femeilor însărcinate, parodontoza aduce şi alte probleme: acestea sunt de 3 ori mai predispuse să nască prematur, arată cercetătorii. Doctorul Ayman Abboud trage un semnal de alarmă:„Medicii stomatologi specialiști în parodontologie din cadrul Smile Design atrag atenția asupra faptului că vârsta nu este un criteriu pentru apariția parodontitei. În cazul multor persoane tinere au fost remarcate forme foarte agresive ale acestei afecțiuni gingivale, iar tratarea acestora poate fi realizată doar sub stricta supraveghere a parodontologului.” –dr. Ayman Abboud

Infecţiile orale sunt şi ele o problemă de sănătate dentară care afectează sănătatea întregului organism. Cercetătorii spun că atacurile cerebrale sunt mai des întâlnite la cei care au infecţii şi asta pentru că bacteriile se răspândesc mai uşor în organism. Pot ajunge astfel chiar şi în componenţa sângelui. De aici provine inflamaţia vaselor de sânge, fapt care poate bloca irigarea creierului!

DENTIŢIE SĂNĂTOASĂ PENTRU… UN ORGANISM SĂNĂTOS! CÂT DE MULT INFLUENŢEAZĂ DANTURA SĂNĂTATEA?

CUM NE POATE INDICA DANTURA STAREA DE SĂNĂTATE

Cavitatea bucală este o oglindă a întregului organism. Ea reflectă starea de sănătate. Pe scurt, şi o problemă din organism poate determina anumite afecţiuni dentare, nu doar invers. De pildă, gingiile roşii, inflamate şi care sângerează frecvent indică boli de inimă ori diabet.

De asemenea, osteoporoza afectează toate oasele din corpul unei persoane, inclusiv maxilarul. Iar acest lucru duce şi la pierderea dinţilor.

Ştiaţi că medicul stomatolog poate fi primul care observă dacă un pacient suferă de… bulimie? Şi asta pentru că acidul gastric care vine în cavitatea bucală poate eroda serios smalţul dinţilor. Alte tulburări alimentare, cum ar fi anorexia, pot da peste cap deficitul nutriţional, care ar putea afecta şi starea de sănătate a dinţilor.

PREVENŢIA, ÎNTOTDEAUNA O SOLUŢIE LA ÎNDEMÂNĂ

Un tratament dentar efectuat acum vă poate scuti de boli grave mai târziu, dar şi de cheltuieli mai mari în timp. Sănătatea orală poate fi menţinută printr-o igienă impecabilă, dar şi prin controale periodice la cabinetul stomatologului.

„De două ori pe an este obligatoriu să faci profilaxie pentru că această intervenție stomatologică simplă te poate scuti de multe probleme de natură financiară, estetică, de timp sau sănătate. Este important de reținut că la fiecare 6 luni trebuie realizată și o igienizare profesională în cabinetul stomatologic: îndepărtarea tartrului, periaj profesional și air-flow.” –dr. Ayman Abboud

Un periaj după fiecare masă, dar şi seara, înainte de culcare, asigură o bună curăţare şi igienizare a cavităţii bucale, care previn afecţiuni orale precum gingivita sau parodontoza.

Programaţi-vă la control, ca să fiţi siguri că sunteţi bine! Din pasiune pentru zâmbete sănătoase, doctorul Ayman Abboud a creat conceptul Smile Design, unde toate problemele dentare îşi pot găsi o rezolvare. Simplu. Confortabil. Prin tehnologie!

Ne place să investim în pacienții noștri, cu multă răbdare și pasiune, dăruind timpul și performanțele noastre profesionale sănătății și frumuseții lor.” dr. Ayman Abboud

Pentru a afla detalii legate de preţuri, proceduri, dar şi pentru a programa o consultaţie la Smile Design:

intraţi pe site-ul oficial: https://www.smiledesignbucuresti.ro/

– intraţi pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/smiledesignclinica/

-sunaţi la numărul de telefon: +4 0749 414 848

-scrieţi un mail, la adresa: [email protected]

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!