Ați absolvit de curând un curs de masaj și sunteți dornici de a vă construi clientelă? Sunteți un maseur cu experiență și doriți să vă organizați un program flexibil confom programului și rutinei dvs? Sau pur și simplu sunteți dornici de a ajuta, oferind servicii practice și la îndemână pentru bunăstarea fizică și psihică a persoanelor foarte ocupate cu multiple îndatoriri și responsabilități zilnice, cărora timpul efectiv nu le mai permite un răgaz și o clipă de relaxare oferite propriei persoane.
Sunteți o persoană activă, sociabilă, emaptică, preocupată de sănătatea psihică și fizică, care dorește să răspândească bunăstare și energii pozitive semenilor săi și v-ați gândit că meseria de maseur mobil este una cât se poate de potrivită pentru dvs?
Care este așadar începutul? De ce anume este nevoie, în afară de mâinile dvs pentru a începe să practicați această meserie frumoasă?
Ar trebui să menționăm aici, în primul rând modul de lucru al unui maseur mobil.
Maseurul mobil, este cel, care va veni la domiciliul clientului în ziua și ora stabilită. Unul dintre cele mai importante lucruri de care ar trebui să dispuneți, indispensabil de altfel, este masa de masaj profesională. Maseurul își aduce așadar masa de masaj și accesoriile necesare, unde în funcție de tipul de masaj solicitat de către client și de experiența maseurului pot fi incluse bineînțeles, uleiul de masaj profesional și eventual ventuzele cu vacuum. Clientul poate folosi cearceafurile și prosoapele proprii.
Ca și în cazul masajelor profesionale desfășurate într-un salon și în acest caz trebuie să aibe loc o conversație introductivă între client și maseur în cadrul căreia maseurul trebuie să afle cât mai multe despre starea de sănătate a clientului, iar clientul ar trebui să specifice dificultățile cu care se confruntă și de asemenea să își exprime așteptărilepe care le are în urma ședinței de masaj.
Munca de maseur mobil are atât avantaje cât și dezavantaje.
Avantajele sunt simplitatea, libertatea si flexibilitatea – nu sunteți constrâns în nici un fel de spații, chirii și amenajări costisitoare. Veți avea mult mai puține griji de asemenea, dacă veți dori să întrerupeți acticviatea de maseur, sau dacă veți dori să vă încercați norocul în alt oraș, sau în altă țară.
Pe de altă parte, mediul în care lucrează un maseur mobil este întotdeauna nou și străin de el. Acesta nu știe la ce să se aștepte, de cât spațiu și de ce condiții va dispunde la domiciliul clientului.
Un maseur mobil ar trebui prin urmare, să fie o persoană echilibrată, calmă și flexibilă.
Spre deosebire de un salon de masaj, unde un maseur are ajutoare pentru toate tipurile de masaj, în cadrul masajului mobil ar trebui ca maseur-ul să ia în considerare, ce tipuri de masaj poate oferi la domiciliu. La domiciliu se face de obicei masajul care nu implică ustensile, pietre, miere, ciocolată etc.. ci de obicei se face masajul classic, de relaxare, terapeutic, anti-celulitic, drenaj limfatic, cel mult un masaj cu ventuze, cu ajutorul ventuzelor cu vacuum (cele clasice din sticlă fiind grele, casante și dificil de transportat de către un maseur mobil).
Trebuie să fiți de asemenea o persoană foarte organizată în calitate de maseur mobil. La salon de exemplu aveți un program precis și un anumit nivel de siguranță. Știți de la ce oră la ce oră doriți să vă efectuați activitatea și ce fel de persoane vă trec pragul în mod uzual. În cadrul meseriei de masseur mobil însă, organizarea este cu totul diferită. Da, vă organizați orarul de funcționare în conformitate cu timpul dvs însă, trebuie să luați în considerare deplasările către adresele clienților, traficul, orele de vârf, aglomerația din anumite zone ale orașului. De asemenea trebuie să fiți atent să nu pierdeți mai mult timp pe drum, în trafic, cu deplasările în sine, decât cu masajul efectiv.
Nu uitați să includeți în lisat dvs de prețuri și costurile pe care le presupune deplasarea dvs: combustibilul și plata locului de parcare.
Un lucru important, care nu ar trebui neglijat este siguranța dvs. La fel cum am menționat și mai sus, într-un salon de masaj aveți un anumit nivel de siguranță și cunoașteți, mai mult, sau mai puțin categoria de persoane care vizitează salonul în mod uzual. Atunci când lucrați ca maseur mobil însă, în anumite situații, vă bazați pe noroc. Prin urmare, ar fi ideal să comunicați clar în activitățile dvs promoționale, ce tipuri de masaj oferiți și că nu este, cu siguranță, un serviciu erotic.
Dacă ceva nu vi se pare în regulă, atunci când preluați comanda unui client, indiferent că este personal, sau telefonic, luați în considerare dreptul la refuzarea acesteia.
Comunicați plăcut, politicos, dar profesional cu clienții. Nu vă fie teamă să folosiți terminologia profesională. Este important să acționați cu seriozitate și să prezentați profesionalism și încredere.
Pentru clienții noi, cu care nu ați stabilit încă o relație bazată pe încredere reciprocă, insistați, de exemplu, ca clientul să fie îmbrăcat cel puțin în lenjerie intimă în timpul masajului.
O idee bună pentru un maseur mobil, este să își organizeze programul în afara orarului de funcționare a amjorității saloanelor de masaj, va obține în felul acesta mai mulți clienți.
Un alt aspect de luat în seamă este modalitatea prin care informați posibilii clienți despre existența dvs.
Efectele masajului asupra organismului sunt efecte greu de egalat de orice alte terapii. Prin masaj este activata circulatia sanguina, este stimulat metabolismul tisular, sunt eliminate toxinele, sunt de asemenea stimulate căile nervoase reflexe, este redusă sensibilitatea nervoasă, crește tonusul muscular și se realizează reechilibrarea cognitivă. Masajul nu este doar un simplu mijloc de relaxare, fiindu-i recunoscute si efectele pur terapeutice. Prin urmare deci, primul și cel mai important lucru care vă recomandă pe dvs ca și maseur mobil, sunt mâinile și sufletul dvs. Asta însă din păcate, nu este întotdeauna suficient în zilele noastre.
Însă, datorită tehnologiei avem posibiliatea de a ne promova. Prin urmare profitați de toate posibilitățile oferite de internet și rețelele de socilalizare. Dacă dispuneți de acestă posibilitate nu ezitați nici să investiți într-un site web profesioanl, unde clienții se pot documenta despre dvs, despre serviciile oferite de dvs și prețurile aferente acestora și unde pot lăsa chiar și recenziile pozitive după ce se vor fi bucurat în prealabil de masajul oferit de dvs.
Purtați cărți de vizită la dvs și lăsați-le clienților mulțumiți cu rugămintea să le transmită mai departe prietenilor și cunoștințelor. Lăsați de asemenea contactul, sau cărți de vizită, la profesioniști care furnizează servicii de înfrumusețare: coafeze, manichiuriste, pedichiuriste, cosmeticiene.