Cum alegi un topper de calitate pentru salteaua ta

.

Multe persoane îl consideră doar un moft sau produs inutil, însă, în realitate, topperul este o achiziție demnă de luat în calcul. Acest accesoriu, în fapt, o saltea mai subțire, îți asigură tot confortul necesar și te va ajuta să te odihnești mai bine. Topperul îți poate oferi un pat pufos, atunci când salteaua este prea fermă, sau din contră, o suprafață mai dură atunci când este exagerat de moale. De altfel, îl poți utiliza și când pleci în camping, dar și când locuiești într-un apartament cu chirie și nu vrei să investești prea mult într-o saltea. Practic, ai posibilitatea de a-i găsi tot felul de întrebuințări unui topper, iar beneficiile pe care ți le oferă sunt de necontestat. Totuși, trebuie întotdeauna să știi cum să alegi un articol de calitate. Iată câteva criterii decisive la selectarea topperului:

Tipul materialului

Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când vrei să alegi toppere calitative. Materialul din care este confecționat produsul reflectă confortul pe care ți-l poate oferi topperul atunci când te odihnești. În acest sens, ai posibilitatea de a alege accesorii din latex, spumă de memorie, lână, spumă poliuretanică sau pene și puf. Fiecare în parte are caracteristici specifice. De pildă, topperele din latex sunt rezistente la acarieni și baterii, cele cu memorie oferă sprijin corpului și echilibru, produsele din lână reglează temperatura foarte bine, articolele din spumă poliuretanică oferă confort sporit, iar cele din pene și puf sunt printre cele mai moi de pe piață.

Grosimea

În general, topperele au o grosime ce variază între 2 și 10 cm, ceea ce înseamnă că poți alege între produse foarte subțiri, discrete, și articole care pot modifica semnificativ calitatea somnului. Fiecare grosime este recomandată pentru o anumită utilizare. Dacă vorbim despre cele de 2-5 cm, află că acestea sunt dedicate copiilor și adolescenților cu greutate mică. Grosimea de 8 cm pentru un topper este cea mai populară, nivelul de confort fiind excelent atunci când se folosește peste o saltea care dispune de o fermitate medie sau mare. Topperele care au grosimea de 10 cm sunt destinate persoanelor solide, cu o greutate de peste 100 kg, pentru că reușesc să le ofere tot suportul de care au nevoie. Materialele care au cea mai bună grosime sunt spuma și latexul.

Densitatea

Acest parametru este esențial pentru a determina câtă susținere poate oferi topperul. În cazul în care te confrunți cu afecțiuni la coloana vertebrală sau articulații ai nevoie de un accesoriu cu o densitate mai ridicată, de cel puțin 85 kg/mc. În schimb, dacă nu ai nicio problemă de sănătate poți să-ți îndrepți atenția către modelele cu densitate de 65-85 kg/mc, mai puțin dure, dar care oferă corpului un suport eficient. Topperele a căror densitate este sub 65 kg/mc se adaptează la forma corpului, dar oferă o susținere redusă și sunt indicate atunci când salteaua este una fermă.

Fermitatea

De regulă, fermitatea topperului ține de tipul saltelei utilizate și de afecțiunile lombare, dacă este cazul. Astfel, pentru o saltea ortopedică dură poți alege un topper mai moale. Însă, dacă ai anumite probleme la nivelul spatelui, poți alege un model mai ferm pe care să-l pui peste saltea, ca să-ți asigure duritatea de care ai nevoie. Cele mai multe alternative se găsesc pentru topperele din spumă cu memorie sau latex.

Dimensiunea

Dacă te întrebi care este dimensiunea potrivită a unui topper, află că aceasta depinde de suprafața peste care-l așezi. În acest sens, mărimea sa trebuie să fie potrivită cu aceea a saltelei ori a canapelei pe care-l vei folosi. Dacă intenționezi să-l utilizezi ca suport de joacă pentru copii, poți alege ce dimensiune îți dorești. De asemenea, poți selecta și două toppere pentru același pat, dacă nevoile tale sunt diferite de cele ale partenerului în ceea ce privește fermitatea produsului.

În cazul în care suferi de alergii sau sensibilitate la anumite materiale trebuie să ai în vedere și acest lucru la alegerea topperului. Totodată, pot fi importante și alte aspecte precum circulația aerului, reducerea mișcărilor produse de partener, căldura corporală sau bugetul disponibil pentru un astfel de accesoriu.

Sursa foto: https://images.unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton