Ca urmare a anumitor traumatisme, gestionarea durerii în viața de zi cu zi poate fi un proces foarte dificil pentru că este cel care te împiedică să realizezi unele activități necesare sau să participi la activități sportive, în care vei folosi zona afectată. Indiferent dacă este vorba despre picior, mână sau orice altă parte a corpului, cu ajutorul kinetoterapiei vei putea să ții sub control durerea și poți reveni treptat la un stil de viață anterior. De aceea, sunt tot mai multe persoane care apelează la clinica de fizioterapie în Bucureștipentru a remedia anumite probleme de sănătate.
Kinetoterapia este cea care ajută la ameliorarea durerii, indiferent de gradul acesteia, fie că este cronică, fie că este minoră. În cadrul ședințelor, specialiștii recomandă unele exerciții, care îți vor arăta și explica modul în care ar trebui să le efectuezi astfel încât să poți obține cele mai bune rezultate. Există persoane care se simt foarte bine după două sau trei ședințe și consideră că nu mai au nicio problemă de sănătate, motiv pentru care aleg să întrerupă kinetoterapia, ceea ce este foarte greșit pentru că aceste persoane riscă să aibă probleme ulterior și durerile sau disconfortul pot reveni.
Efectuarea de mișcări nerecomandate de speciliști poate agrava unele probleme de sănătate și poate determina complicații considerabile ulterioare. De aceea, îți prezentăm cele mai mari avantaje ale kinetoterapiei.
Reduce sau elimină complet durerea
Toate exercițiile de kinetoterapie și toate tehnicile terapeutice aplicate manual, așa cum sunt cele care mobilizează articulațiile sau țesuturile moi, sau tratamentele pentru taping și stimulare electrică, pot să contribuie la reducerea durerii, prin refacerea funcțiilor musculare și articulare. Toate aceste tehnici pot să prevină în același timp și recidiva durerii.
În cazul în care terapia fizică te ajută să reduci considerabil durerea și vindecă traumatismele, iar operația poate să nu mai fie necesară. În condițiile în care intervenția chirurgicală poate să fie recomandată, poți beneficia de terapie postoperatorie sau preoperatorie. S-a dovedit și faptul că recuperarea în asemenea cazuri este mult mai rapidă.
Cu ajutorul kinetoterapiei se poate îmbunătăți mobilitatea
În cazul în care ai probleme atunci când trebuie să stai în picioare, să te miști sau să mergi, indiferent de vârsta ta, kinetoterapia poate să îți fie de ajutor. Exercițiile de întindere și cele care se ocupă de întărirea musculaturii, sunt cele care contribuie la redarea capacității de mers.
Exercițiile din kinetoterapie ajută la recuperarea după AVC
Se întâmplă destul de des ca după accidentele vasculare cerebrale să fie redusă abilitatea de mișcare. De asemenea, terapia ajută la întărirea zonelor slăbite ale organismului și îmbunătățește echilibrul. Pacienții pot să meargă singuri la toaletă, pot să se spele și pot să se îmbrace singuri, astfel încât să își desfășoare activitățile normale.
Cu ajutorul kinetoterapiei, pacienții pot să se recupereze după traumatismele sportive
Kinetoterapeuții știu că multe sporturi pot să crească riscul de traumatisme cum ar fi fractura determinată de stresul asupra fibrelor musculare. Specialiștii pot să configureze anumite programe de exerciții potrivite pentru recuperare sua pentru prevenție astfel încât să poată fi reluată activitatea cât mai curând.
Cu ajutorul kinetoterapiei, pacienții pot să își îmbunătățească echilibrul și să prevină căderile
Atunci când se începe terapia, o persoană poate fi consultată cu privire la riscul de cădere. În cazul în care este prezentat un risc crescut, terapeutul poate să indice o serie de exerciții care să pună echilibrul la încercare, în condiții sigure și cu foarte mare grijă, astfel încât să fie minimizate situații care pot să se producă în viața reală. De asemenea, tot kinetoterapeutul este cel care te poate ajuta să îmbunătățești coordonarea, dar și cu anumite dispozitive care îți vor permite mersul în cele mai bune condiții. dacă problema de echilibrul este generată de o problemă care se resimte la nivelul sistemului vestibular, mai exact într-o parte a urechii interne care are implicații în echilibru, terapeutul poate să facă mai multe manevre specifice, care pot reface funcționarea vestibulară, și pot reduce anumite simptome sau le pot elimina complet.
Acestea sunt doar o parte dintre avantajele kinetoterapiei. În realitate, aceasta se poate ocupa și de gestionarea diabetului și a tuturor afecțiunilor cardiovasculare, hepatice precum și a altor afecțiuni. Kinetoterapia practicată corect aduce doar beneficii persoanelor care o tratează cu seriozitate.