Femeia care ar fi fost agresată sexual de prințul Andrew a fost plătită pentru tăcerea ei

De Unica.ro, pe

Virginia Giuffre (38 de ani) l-a acuzat în anul 2009 pe Jeffrey Epstein (n. 1953 – d. 2019), fost investitor american condamnat pentru pedofilie și abuzuri sexuale, și pe iubita lui de la vremea aceea, Ghislaine Maxwell (60 de ani), condamnată pentru trafic de persoane în scop sexual, că au forțat-o să întrețină relații sexuale cu prințul Andrew (61 de ani) și cu alți bărbați când avea 17 ani.

Femeia care ar fi fost agresată sexual de prințul Andrew a fost plătită pentru tăcerea ei

Prințul Andrew, al treilea copil și al doilea fiu al Reginei Elisabeta a II-a (95 de ani), a renunțat la îndatoririle sale publice în calitate de membru al familiei regale britanice în noiembrie 2019, în urma amplificării scandalului. Virginia Giuffre a afirmat atunci că a fost forțată să întrețină relații sexuale cu prințul Andrew la Londra, în 2001, pe când avea 17 ani, apoi în alte două rânduri, o dată la New York și o dată pe insula privată a lui Jeffrey Epstein din Caraibe.

Femeia care ar fi fost agresată sexual de prințul Andrew a fost plătită pentru tăcerea ei

Prințul Andrew susține că este nevinovat. Luni, 3 ianuarie 2022, Andrew a depus o înțelegere legală încheiată în 2009 între Giuffre și Epstein. Avocații prințului susțin că înțelegerea conține prevederi care o împiedică pe Giuffre să ia acțiune legală împotriva asociaților lui Epstein.

Andrew nu este menționat. Nici avocatul Alan Dershowitz, pe care Giuffre l-a acuzat de conduită sexuală greșită facilitată de Epstein, acuzație negată de bărbat. Dershowitz a declarat pentru The Guardian că înțelegerea a împiedicat-o pe Giuffre să depună acțiune legală împotriva lui.

„Acest document demonstrează că, în schimbul a 500.000 de dolari, ea a fost de acord că nu va da în judecată pe niciuna dintre persoane, și asta include pe oricine a acuzat sau ar putea acuza, inclusiv membri ai comunității academice și regalitatea”, arată documentele.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Prințul Philip, acuzat în repetate rânduri că a înșelat-o pe Regina Elisabeta a II-a

Cum se comporta Prințul William în prezența lui Kate Middleton, în timpul facultății

Kate Middleton și Prințul William și-au deschis propriul canal de YouTube

Pe 29 decembrie 2021, un tribunal federal din Manhattan a găsit-o pe Ghislaine Maxwell vinovată de cinci capete de acuzare, inclusiv trafic sexual cu fete de 14 ani. Ghislaine Maxwell susține că este nevinovată. Avocații ei au anunțat că vor face recurs.

Epstein, care i-a avut printre asociați și pe foștii președinți Donald Trump și Bill Clinton, a fost arestat în iulie 2019 pentru trafic sexual de adolescente. S-a sinucis la aproximativ o lună după arestarea sa, într-o închisoare din New York, în timp ce aștepta să fie judecat.

Echipa de avocați a prințului pretinde că deține dovezi care-l dezincriminează pe Andrew. Aceasta a refuzat însă să le publice până acum, invocând prevederile Constituției Statelor Unite ale Americii și ale Articolului 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Între anii 1986 și 1992, prințul Andrew a fost căsătorit cu Sarah Ferguson (62 de ani). Divorțul dintre cei doi a fost pronunțat în anul 1996. Fostul cuplu are două fiice, prințesa Beatrice (33 de ani) și prințesa Eugenie (31 de ani).

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!