Femei obişnuite care au devenit prinţese

De Nicoleta Galeteanu pe

Viitoare prinţesă a Marii Britanii, Kate Middleton a fost până de mult o simplă studentă populară care poate doar a visat, ca orice fetiţă, că se va căsători cu un prinţ.
Înainte să îl cunoască pe Prinţul William, Kate era angajată în afacerea părinţilor săi care aveau, nu departe de casa lor, o mică magazie de unde închiriau jucării pentru petrecerile pentru copii.

Astăzi, însă, numele său este pe buzele tuturor, iar apariţiile sale în public sunt vânate de presa de pretutindeni.

Kate nu este însă prima femeie al cărei vis de a deveni prinţesă a devenit realitate.

Femei obişnuite care au devenit prinţese

Poveştile frumoase cu prinţi şi prinţese nu există doar în basme. Iată patru femei cu origini modeste care şi-au găsit loc în inima unor familii regale.

Wallis Simpson – Anglia

Iubirea controversată a Regelui Edward VIII, subiect ce constituie intriga filmului „The King’s Speech”, a ocupat un loc important în istoria Marii Britanii.

Deşi Wallis Simpson nu a fost dorită la Casa Regală, din cauza căsătoriilor sale anterioare, pentru marea sa iubire, regele Regele Edward VIII a abdicat de la tron.

Femei obişnuite care au devenit prinţese

Lalla Salma – Maroc

O figură modestă în lumea regală contemporană, Lalla Salma este însă prima femeie dintr-o ţară africană, recunoscută public ca regină.
Licenţiată în informatică, soţia Regelui Mohammed VI a devenit un model pentru femeile musulmane şi o imagine cunoscută în campaniile sale caritabile.

Femei obişnuite care au devenit prinţese

Letizia Ortiz Rocasolano – Spania

Jurnalistă de succes, dar divorţată, Letizia Ortiz Rocasolano a reuşit că cucerească inima Prinţului Felipe al Spaniei, cu care s-a căsătorit pe în mai 2004, după 5 ani de la divorţul primei sale căsătorii.

Ziaristă titrată, aceasta a lucrat pentru ediţia spaniola a Bloomberg, la CNN şi la TVE.

Femei obişnuite care au devenit prinţese

Rania al Yassin – Iordan

Nici Regina Iordanului nu a fost o femeie de viţă nobilă înainte de a se căsători cu Prinţul Abdullah al II-lea, în 1993.

A avut însă o carieră de succes la Citibank şi Apple, iar după căsătorie, aceasta a devenit ambasador mondial pentru drepturile omului. Asăzi, regina Rania este considerata una dintre cele mai puternice femei din lume.

Femei obişnuite care au devenit prinţese

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro