Ce avere a lăsat în urmă regretatul Alexandru Arșinel

De Unica.ro, pe

Alexandru Arșinel s-a stins din viață joi seara, la vârsta de 83 de ani. Actorul fusese internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar din București în urmă cu două săptămâni. Arșinel a ajuns în spital din cauza unor probleme de decubit, specifice persoanelor bolnave care stau mult la pat, iar apoi medicii au decis să-l transfere la ATI pentru a-l intuba.

Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București, pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repaosul prelungit la pat. Având în vedere istoricul medical și pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secția de ATI – au transmis reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență, la momentul respectiv, potrivit digi24.ro.

Marele actor se confrunta de ani buni cu diverse probleme de sănătate, iar în vara acestui an, familia a decis să-l ducă la un cămin specializat pe probleme locomotorii.

Citeşte şi: Shakira a recunoscut că piesa „Te felicito” îi este dedicată lui Pique: ”Muzica este calea mea”

Citeşte şi: De ce s-a dus, de fapt, Laurențiu Reghecampf la vila din Snagov în ziua scandalului

Citeşte şi: Alexia Eram, agățată de un bărbat de 50 de ani. „S-a întâmplat în Dubai”

Citeşte şi: Adela Popescu, probleme cu copiii în Republica Dominicană. Ce a pățit după ce a angajat o bonă pentru cei mici

L-am internat pe tata în urmă cu câteva zile la un cămin specializat pe probleme locomotorii, din apropierea Bucureștiului. Tata are niște escare la călcâie și nu se mai poate deplasa. Am decis că e mai bine așa pentru a începe procesul de vindecare și de a se recupera locomotor. Mental, tata e bine, recunoaște lumea din jur și vorbește. Însă nu mai glumește ca pe vremuri.

Nu știm cât va rămâne internat, cât va fi necesar pentru recuperarea sa. Mama a rămas acasă! – a spus acum câteva luni, unul dintre băieții lui, Cristian Arșinel.

Colegii de breaslă și cei care l-au cunoscut și-au exprimat regretele cu privire la trecerea în neființă a actorului.

L-am întrebat pe Arșinel ce i-ar spune lui Dumnezeu în ziua morții. Azi a venit ziua… Mi-a răspuns atunci: «I-aș spune: Doamne, te-ai ținut de cuvânt. Îți mulțumesc că m-ai lăsat să mă plimb în lumea asta. Și că m-ai ajutat aproape de fiecare dată să ies din încurcătură. Cu un lucru nu m-ai ajutat încă și îți spun în fiecare zi: Doamne ajută-mă ca Marilena să să simtă mai bine. Ai obligația asta pentru că sunt corect cu tine. Mă închin în fața ta în fiecare zi. Las-o pe Marilena să se simtă mai bine» – a dezvăluit Dan Negru.

Ce avere a lăsat în urmă regretatul Alexandru Arșinel

Lângă doi TITANI. De astăzi, amândoi ne privesc cu dragoste și bunătate de Sus. I-am considerat mereu și pe Stela Popescu, și pe Alexandru Arșinel, părinții mei de suflet. Am învățat de la ei, am un milion de sfaturi de la ei pe care le păstrez în inimă ca pe cele mai de preț comori. I-am iubit, îi iubesc și mă rog Bunului Dumnezeu să-i țină în Lumina și Pacea Lui. Drum lin printre stele, nea Sandu! – a transmis Adrian Enache.

Ce avere lasă în urmă Alexandru Arșinel

Pe lângă moștenirea culturală, regretatul actor avea și o avere impresionantă. În urmă cu doi ani, în vara lui 2020, Arșinel și-a completat declarația de avere și a făcut-o publică. Din ea reiese că încasa 33.720 lei – pensie de revoluţionar; 73.512 lei (pensie), 74.772 lei – o indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii şi 10.800 de lei (o indemnizaţie handicap gradul II pentru îngrijirea soţiei bolnavă). În plus, Actorul deținea patru terenuri – două la Dolheasca, unul la Sinaia și unul la Samurcaș – Crevedia. Actorul mai avea și trei case de vacanță, un apartament în București și un autoturism. Pe lângă acestea, Alexandru Arșinel mai avea 12 depozite bancare, nouă în lei, două în euro și unul în dolari, notează impact.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!