Cum evităm balonarea în vacanță

De Adina Radu, pe

O vacanță înseamnă de cele mai multe ori kilograme în plus și disconfort digestiv. Oamenii au tendința să mănânce mai mult și să încerce feluri diferite. Se abuzează de băuturile alcoolice, de băuturile carbogazoase, dulciuri și pâine. Acest all inclusive vine cu un preț ți aici nu ne referim la cel financiar.

De cele mai multe ori, ajungem la piscină balonate și cu retenție de apă și nu știm de unde și de ce.

E simplu să aplezi la farmacia de la colțul străzii și să dai o grămadă de bani pe medicamente care să te ajute să scapi de acest disconfort. Noi avem o listă de sfaturi care nu include medicație.

  1. Mănâncă diuretici naturali!

Mâncarea bogată în potasiu te va ajuta să scapi de balonare. Chiar dacă ți se pare ciudat, apa va ajuta la eliminarea balonării. Aceasta va trimite semnale către creier că este timpul să elimine apa pe care a reținut-o în organism împreună cu sodiul.

Mănâncă struguri, spanac, pătrunjel, banane, afine, catraveți, ananas, ouă și cireșe.

  1. Bea ceai de mentă!

Ceaiul de mentă este antispastic, ajută digestia, te ajută să scapi de flatulență și balonare. Îl poți bea între mese.

  1. Renunța la sodiu!

Sodiul este responsabil de balonare în cele mai multe cazuri. Sodiul o dată intrat în organismul tău, atrage apa și te aceea te vei simți umflată și balonată.

  1. Evită cruciferele!

Brocoli, kale, varza de Bruxelles, conopida și varza fac parte din familia cruciferelor. Acestea conțin zaharuri naturale greu de digerat. Aceste legume te vor balona, așa că evită-le și înlocuiește-le cu spanac sau sparanghel.

  1. Nu te apropia de băuturile carbogazoase!

În afara faptului că aceste băuturi nu sunt sănătoase, te vor balona datorită gazului conținut.

  1. Mestecă bine!

Dacă obișnuiești să vorbești în timp ce mănănci este foarte posibil să ingerezi o cantitate foarte mare de aer o dată cu mâncarea. Mănâncă încet și nu vorbi la masă.

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro