E oficial: intrarea în zona de food court din mall-uri se va face doar cu certificat verde

De Unica.ro, pe

Persoanele care vor să meargă la restaurantele din interiorul mall-urilor vor trebui să aibă certificatul verde, după cum arată secretarul de stat Raed Arafat.

Este vorba despre localitățile care au intrat în scenariul roșu. Raed Arafat a spus că intrarea în zonele de fast-food se va putea face doar cu certificatul verde.

„Am fost întrebaţi ce se întâmplă cu zonele din mall unde se serveşte masa”, a explicat Arafat. Astfel, hotărârea de ieri prevede că zonele respective vor trebui delimitate, nu înseamnă că se construieşte un perete sau aşa ceva, dar se delimitează intrarea în zona respectivă, se intră printr-un anumit loc, în care se prezintă certificatul verde. Intrarea la food-court, cum se spune, sau la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde. Se aplică aceeaşi regulă”.

Citește și: O femeie de 101 ani din Alba, vaccinată, a învins lupta cu COVID-19

Citește și: Dascălii nu vor mai putea preda și nici să primească salariu fără certificatul verde – țara în care se va întâmpla asta

Citește și: Care sunt efectele dozei trei de vaccin anti-COVID-19, conform unui epidemiolog

Citește și: Ministrul german al sănătății crede că pandemia va lua sfârșit la primăvară

Premierul Florin Cîțu a recunoscut miercuri într-o conferință de presă că a uitat că există food-court-uri în malluri și că va reveni asupra deciziei. În scenariul roșu, activitățile se fac doar în baza certificatului verde. Acest certificat presupune ca doar persoanele vaccinate, persoanele care au trecut prin boala COVID-19 sau persoanele care au un test negativ vor putea avea acces în restaurante, cinematografe, săli de sport și petreceri. În sălile de jocuri de noroc vor intra doar persoanele vaccinate, pe când în malluri accesul va fi liber.

Codul QR necesar pentru a intra în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de sport sau săli de petreceri va putea fi descărcat de pe covid.gov.ro, dacă sunt introduse adeverința de vaccinare, dovada trecerii prin boală sau un test COVID-19 negativ. Va fi necesar și pentru copiii care au peste șase ani.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!