Sfaturi de la sexologul de 100 de ani. Vezi ce trucuri ştie

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 16 ianuarie 2015, 21:49

Shirley Zussman are 100 de ani şi este un sexolog cunoscut. Deşi este foarte bătrână, specialista încă mai are câte ceva de spus despre motivele pentru care “tineretul” nu are orgasm, efectul telefoanelor smart asupra vieţii sexuale şi altele.

Shirley Zussman, 100 ani, sexolog


În 1966, ea şi soţul ei au fost invitaţi la un curs inovator la acea vreme, despre sexualitate şi problemele intime din cuplu.
La acea vreme, lumea nu vorbea deschis despre aceste lucruri şi tânăra Zussman a fost vrăjită de cei care au ţinut prelegerea.
„Am văzut nu doar doi oameni de ştiinţă, ci doi oameni care aveau probleme în cuplu şi care discutau despre sexualitate în alţi termeni. Sexul nu mai era doar ceva minunat şi strălucitor, ci şi ceva care trebuie învăţat”, spune experta în sex.
La 100 de ani, specialista vorbeşte despre cum sexul într-un cuplu presupune multă învăţare, comunicare şi cunoaştere continuă a partenerului.

Sexul şi lumea modernă

„În ziua de azi conexiunea fizică este tot mai redusă, oamenii se ating mult mai puţin ca înainte. Cuplurile îşi vorbesc mai puţin, se ating mai puţin şi se privesc mai puţin. Pe vremuri, oamenii se bucurau mai mult pur şi simplu să privească persoana iubită”, îşi aminteşte sexologul de 100 de ani.
După ce a decis să se specializeze ca sexolog, Shirley Zussman a început să primească pacienţi de tot felul, dar problemele lor din anii 60 erau destul de diferite de cele ale cuplurilor de acum.
„Femeile veneau atunci pentru că nu aveau orgasm. Unele nici nu ştiau foarte bine ce este un orgasm, dar ştiau că îşi doresc aşa ceva de la soţii lor. Pe atunci, le recomandam să înveţe mai bine cine sunt, din punct de vedere sexual, le încurajam să se masturbeze, ceea ce era o idee revoluţionară la acel moment.”
Specialista spune că problemele femeilor de acum sunt altele, majoritatea cauzate de lipsa de conexiune cu partenerul, de comunicare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!