Sex: Nu mă mai simt atrasă de el! Ce să fac?

De Unica.ro, pe
Sex

Nu mai simţi că te atrage din punct de vedere sexual. Nu vrei să mai faci dragoste cu el? Pasiunea dintre voi a dispărut. Ai grijă! S-ar putea să fie vorba despre o problemă serioasă şi din cauza acestei lipse de activitate sexuală, relaţia s-ar putea destrăma.
Pe de altă parte, psihologul Cristina Ion-Rădulescu vine cu un răspuns liniştitor: „Este ceva obişnuit pentru fiecare cuplu. Atracţia sexuală oscilează de-a lungul timpului, având suişuri şi coborâşuri”. Dar, totuşi, care ar putea să fie cauza?

► Dereglările hormonale, posibilă cauză

Dorinţa femeilor oscilează în funcţie de variaţiile hormonale din corpul lor. Dacă problema persistă şi este însoţită şi de alte simptome, mergi la un endocrinolog pentru a vedea ce este în neregulă.

► Stresul de a arăta cât mai bine

Poate nu te mai atrage soţul tău, pentru că s-a îngrăşat sau tu eşti cea care a mai pus câteva kilograme în plus. Aşa că stresul ca el să observe cât de neatrăgătoare eşti (de fapt, te vezi) te face să nu îţi mai doreşti să te dezbraci vreodată în faţa lui. Dar faptul că te simţi neatrăgătoare îţi şi diminuează libidoul. Nu sta pe gânduri şi fă ceva ca să-ţi îmbunătăţeşti imaginea de sine: încearcă o cură de slăbire (atenţie însă, nu te înfometa, ci mănâncă sănătos), înscrie-te la sală, cumpără-ţi lenjerie sexy sau schimbă-ţi coafura. Orice, doar să te placi tu, iar el te va aprecia, fii fără grijă!

► Monotonia, un duşman

Totul decurge după un plan stabilit şi nimic nu se schimbă? Alungă plictiseala cu noi activităţi care să vă facă plăcere amândurora. De exemplu, mergeţi la un film, la un restaurant sau întâlniţi-vă mai des cu prietenii.

Comunicarea la fel de importantă ca şi sexul

Fie că problemele pot fi din cele mai concrete (îi miroase gura), fie că a devenit atât de puţin romantic, încât preferi să te uiţi la un film decât să staţi împreună, indiferent de situaţie, ar trebui să vorbiţi. Încearcă să aduci vorba cu mult tact şi justifică faptul că, dacă va remedia problema, vei fi mai dornică să faceţi dragoste. Acesta nu este un lucru de trecut cu vederea pentru el, aşa că va fi motivat să se schimbe. Psihologul spune că „lui îi va fi mai uşor să suporte o astfel de cauză, decât îngrijorarea şi incertitudinea pe care o resimte atunci când este refuzat, fără să i se spună motivul.

Atunci dai naştere la tot felul de bănuieli. Dacă nu discutaţi despre asta, îşi va face în minte tot felul de scenarii neadevărate, iar aceasta ar putea conduce, în timp, la înstrăinare sau la adulter.

Psihologul a observat că, din păcate, „după o perioadă, în cuplu se instalează rutina şi, odată cu ea, cei doi nu îşi mai manifestă aprecierea unul faţă de celălalt. Şi când vedem numai părţile negative, iar partenerul nu ştie decât să pună în evidenţă ceea ce am făcut greşit, uităm să îl susţinem sau să îl sprijinim pe celălalt. Atunci, nici legăturile conjugale nu mai sunt chiar o plăcere”. Pe de altă parte, este foarte probabil ca tu să fii copleşită de treburile casnice, serviciu, copii, iar în toată goana ta nebună de a le face pe toate într-o zi de numai 24 de ore să nu îţi mai doreşti seara decât să dormi. În acest caz, i-ai putea cere ajutorul, mai ales că în joc se află una dintre ocupaţiile lui preferate. Aşa că, ce-ar fi să spele vasele în schimbul unei seri romantice?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!