Măreşte plăcerea din timpul orgasmului!

De Stela Moisescu pe

Un orgasm durează în medie între 3 şi 10 secunde şi rareori ajunge la 15 secunde. Sigur, în timpul climaxului numai la durata lui nu te gândeşti, dar ai remarcat că unele…
… dintre ele sunt mai intense decât altele. Orgasmele puternice nu vin însă din neant, deşi par a fi pur întâmplătoare.

Un preludiu mai lung, un partener mai priceput decât fostul sau starea de spirit sunt factori care influenţează calitatea orgasmelor tale. Însă şi tu poţi controla intensitatea unui climax, dincolo de factorii externi care cresc de obicei calitatea unui climax.

Află că poţi experimenta orgasme foarte intense de fiecare dată când faci sex, dacă foloseşti un truc simplu, ce nu necesită ca alţi factori din exterior să fie îndepliniţi. Este vorba de tehnica pe care sexologii o numesc „edging”. Această tehnică îţi permite să ai orgasme de intensitate mai mică, culminate cu unul deosebit de puternic, totul în doar câteva minute.

Iată în ce constă edging-ul şi cum te poţi bucura de orgasme intense de fiecare dată când faci sex!

Înainte de orgasm ai o perioadă de două, trei secunde în care realizezi că ai apucat un „drum fără întoarcere”, iar orgasmul devine o certitudine. Din acest punct orgasmul se va declanşa, orice ai face, pentru că ai strâns suficientă tensiune sexuală, încât niciun element din jur să nu te perturbe. Este important să recunoşti această fază care precede orgasmul, denumită de specialişti „faza de platou”, pentru a putea aplica edging-ul.

Practic, cu două, trei secunde înainte de marele moment, îţi poţi păcăli corpul să aibă câteva orgasme mai mici, fără să se declanşeze orgasmul principal.

Atunci când eşti pe punctul de a avea orgasm nu trebuie decât să opreşti stimularea de tot. Dacă eşti suficient de aproape de orgasm atunci când te opreşti, involuntar vei experimenta „jumătăţi de orgasm”, după cum le denumesc sexologii. După ce te asiguri că orgasmul principal nu se va declanşa poţi relua stimularea şi reaplica schema în care te opreşti şi experimentezi doar jumătăţi de orgasm.

Când te decizi într-un final să mergi până la capăt cu stimularea şi să laşi orgasmul principal să se declanşeze, vei trăi o plăcere mult mai intensă decât ce îţi puteai imagina. În asta consta edging-ul, care, practic, nu durează decât câteva minute. Desigur, în funcţie de puterea ta de autocontrol, poţi lungi oricât acest joc.

Pentru un plus de plăcere, atunci când reiei stimularea şi îţi doreşti să mergi până la capăt, fă-o pe o cale mult mai gentilă. Atingerile uşoare în acest punct fără întoarcere îţi vor produce un orgasm final mult mai lung.

Cum controlezi declanşarea orgasmului

Singurul impediment este că poate nu vei găsi momentul ideal în care să opreşti stimularea de tot. Dacă o faci prea tarziu, orgasmul principal se va declanşa, iar tu îl vei simţi mai slab în intensitate, de vreme ce nu mai există stimulare în timpul lui.

Pentru a împiedica declanşarea orgasmului principal sexologii te sfătuiesc să faci un exerciţiu opus exerciţiilor Kegel. În principiu, ar trebui să încordezi muşchii Kegel, ca şi cum ai împiedica urinarea, pentru a avea orgasm. Când opreşti stimularea şi vrei să amâni climaxul, fă exact invers! Relaxează muşchii ca atunci când vrei să urinezi, nu să te abţii. Cu puţin exerciţiu vei învăţa cum să te opreşti la momentul potrivit.

De ce ar trebui să încerci edging-ul?

Poţi încerca tehnica de fiecare dată când faci sex şi vei experimenta orgasme mult mai intense. Edging-ul este ideal pentru femeile care nu pot avea orgasm multiplu din cauza sensibilităţii clitorisului imediat după orgasm.

Se tot mediatizează că doar bărbaţii au o perioadă refractară după orgasm, iar femeile pot continua la nesfârşit să se bucure de plăcerea fizică. Fals în multe cazuri! Multe femei îşi simt clitorisul sensibil imediat după orgasm şi îşi pot pierde interesul sexual după primul orgasm, având totuşi senzaţia că orgasmul tocmai avut nu a stins toată tensiunea sexuală.

Acest lucru generează frustrări, mai ales dacă un al doilea orgasm nu mai poate fi atins sau dacă faci sex mai rar decât ţi-ai dori. În acest caz edging-ul îţi asigură o partidă de sex încheiată cu o plăcere puternică, care te va lăsa pe deplin satisfăcută.

Când opreşti stimularea, acel început de orgasm pe care îl simţi nu îţi cauzează o perioadă refractară, dimpotrivă! Tensiunea sexuală continuă să se adune, iar corpul tău se pregăteşte pentru un orgasm mult mai intens. Când ai în cele din urmă climaxul principal, intensitatea lui te va face să te simţi satisfăcută în totalitate.

Un beneficiu în plus pentru femeile care îşi doresc să fie mămici este că, dacă faci edging după ce partenerul a ejaculat înăuntru, cresc şansele ca spermatozoizii să ajungă la ovul.

Foto:
Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro