Cele mai populare afrodisiace

De Stela Moisescu, pe

Ciocolata, alcoolul, bananele sau stridiile sunt afrodisiace de care ai auzit cu siguranţă. Cum s-a ajuns însă la concluzia că ele îţi cresc apetitul sexual şi cât de…
… eficiente sunt de fapt, afli în cele ce urmează.

Doctorul Ruth Westheimer susţine că nu există poţiune care să aibă cu adevărat efect afrodisiac, indiferent din ce e ea formată. Dacă stăm să analizăm efectul real al celor mai populare aşa zise afrodisiace, ajungem să îi dăm dreptate.

Cornul de rinocer

Praful din corn de rinocer nu are efect afrodisiac, aşa cum s-ar crede. În China, utilizarea lui este interzisă prin lege chiar, arată livescience.com. Pentru că are forma unui penis în erecţie, medicina tradiţională considera că cel care consumă praful va fi mai potent, lucru considerat în zilele noastre aberant. Cornul de rinocer i-a făcut cel mult pe predecesorii noştri mai energici, căci el conţine printre nutrienţi şi fosfor.   

Stridii, banane, asparagus, morcovi, nuci şi avocado

Ştii ce au toate aceste afrodisiace în comun? Fiecare în parte seamănă cu zona genitală feminină sau cu cea masculină. Mulţi s-au oprit la acest aspect şi le-au considerat afrodisiace.

Există un sâmbure de adevăr atât în privinţa stridiilor, cât şi în cea a nucilor de pin, care conţin zinc, necesar producţiei de spermă. Stridiile conţin şi două substanţe aminoacide care, potrivit unui studiu pe animale, cresc nivelul de testosteron. Aşadar, cel puţin teoretic, ar creşte nivelul hormonului şi la oameni, conchide doctorul Karen Boyle.

Alcoolul

Nici alcoolul nu este cu adevărat afrodisiac, dacă stăm să-i analizăm efectul. Scade raţiunea, dar nu creşte excitabilitatea, dimpotrivă. Boyle explică faptul că alcoolul afectează circulaţia sangvină şi scade nivelul de testosteron din organism, deci şi libidoul. Mai mult, alcoolul contribuie la instalarea disfuncţiei erectile.

Ciocolata

Conţine feniletilamină şi serotonină, două chimicale care excită centrii plăcerii din creier. Cu alte cuvinte, ciocolata este asemănătoare cu sexul, pentru că ne dă o stare de bine. Acest lucru nu implică faptul că ciocolata ar creşte apetitul sexual, deşi mulţi specialişti susţin contrariul.

Musca spaniolă

Se găseşte în compoziţia multor produse afrodisiace, pilule sau picături. Din corpul insectei se extrage o substanţă care se presupune că are efect afrodisiac. Atunci când o consumi pe cale orală şi o digeri, substanţa excită tractul urinar. În realitate este vorba de o inflamare şi de o senzaţie de arsură, care este confundată cu plăcerea sexuală. Singurul impediment ar fi că substanţa respectivă este toxică şi, în unele cazuri, mortală.

Foto:
Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!