Cum îngrijeşti natural buzele uscate şi crăpate

De Nicoleta Galeteanu, pe

Buzele tale sunt sensibile la frig, se usucă repede şi se inflamează când te speli pe dinţi? Cum tehnica fularului peste nas nu mai este o soluţie, poţi apela la numeroase…
 …  remedii naturiste care te ajută să ai buze frumoase şi catifelate tot timpul.

Pentru că pielea buzelor este mai expusă la ger şi aer uscat decât restul tenului (în lipsa glandelor sebacee), acestea au nevoie de îngrijire deosebită.

Foloseşte periuţa de dinţi

Nu doar gerul îţi afectează buzele, ci şi pasta de dinţi, mâncărurile sărate sau chiar unele rujuri. Dacă la ruj poţi renunţa uşor, pasta de dinţi o poţi înlocui cu bicarbonat de sodiu sau suc de lămâie, în perioada cât buzele sunt crăpate.

Dar poţi folosi ustensilele pentru igiena orală şi pentru buze. Astfel, dacă pielea este deja descuamată, poţi folosi o periuţă de dinţi moale ca exfoliant. Masând cu grijă buzele, vei îndepărta la timp celulele moarte de la suprafaţă pentru ca pielea să se refacă mai repede.

Vitamina B

Şi deficitul de vitamina B este un factor care face ca buzele să fie mai sensibile. Însă, în locul unui tratament cu vitamine, ale cărui rezultate pot întârzia, o soluţie mai rapidă este folosirea capsulelor direct pe suprafaţa pielii. Un tratament intensiv, de câteva ori pe zi, cu uleiul din capsulă va face minuni a doua zi.

Unt… pe buze

Untul acela gras, cu 80% grăsime, folosit în special pentru prăjituri sau în loc de ulei, este extrem de folositor în bucătărie, chiar dacă nu te pricepi la gătit.
Foloseşte-l de câte ori ai ocazia, chiar dacă ai buzele iritate sau nu, pentru că efectele lui sunt de-a dreptul miraculoase şi mai rapide decât orice alt unguent de pe piaţă.

Dacă nu ai unt, poţi înlocui cu smântână proaspată, pe care o poţi folosi şi ca mască pentru tenul uscat.

Castravete hidratant

Bogat în apă şi vitamina B, castravetele este un adevărat balsam hidratant natural pentru buze, acţiunea castravetelui pentru curăţarea şi catifelarea pielii fiind deja cunoscută.

Poţi şterge buzele direct cu o felie de castravete crud sau poţi prepara o loţiune cu suc de castraveţi şi ulei de migdale.

Ulei de măsline

O alta variantă de tratament cu care îţi vei răsfăţa buzele este uleiul de măsline. Foloseşte în fiecare seară, înainte de culcare, o linguriţă de ulei. Unge buzele peste contur şi lasăţl să acţioneze cel puţin jumătate de oră.
Pentru rezultate maxime, îl poţi păstra pe buze până dimineaţă.

Află mai multe remedii naturale pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2