Cele mai importante vitamine pentru femei

De Consuela Stratulat, pe
Nevoile nutriționale ale organismului tău se modifică odată cu vârsta, de aceea este important să știi de ce ai nevoie, pentru a fi sănătoasă. Află care sunt cele mai importante vitamine pentru femei.

Vitaminele sunt substanțe esențiale pentru sănătate, care participă la toate procesele din organism. Fiecare vitamina îndeplinește o anumită funcție și trebuie să știi că nu există un aliment care să conțină toți nutrienții necesari, de aceea diversitatea este importantă. Cu excepția vitaminei D, corpul uman nu poate produce vitamine, potrivit webmd.com.

Vitamina A

Vitamina A este un antioxidant care îți întărește sistemul imunitar, îți îmbunătățește vederea, reduce riscul apariției bolilor cardiace și încetinește îmbătrânirea. În doze mari, însă, poate deveni toxică, de aceea nu trebuie să depășești cantitatea recomandată de medic. O găsești în mocrovi, cartofi dulci, legume cu funze verzi, dovleac, caise uscate, pește, mango sau pepene galben, dar și sub formă de suplimente.

Vitamina B

Cele 8 vitamine din complexul B mențin metabolismul, tonifiază mușchii și au grijă de sănătatea creierului, potrivit womenshealthmag.com. Pentru femeile tinere, vitamina B9 (acidul folic) este foarte importantă, deoarece menține celulele roșii în formă maximă și protejează împotriva cancerului. Nu este indicat să iei suplimente decât la recomandarea medicului, iar în alimente o găsești în cerealele integrale, sparanghel sau fasole.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!