Cele mai importante vitamine pentru femei

De Consuela Stratulat, pe

femeie care mananca salata

Vitamina C

Deși se spune că vitamina C este bună împotriva răcelilor, nu există dovezi concrete în acest sens. Totuși, acest nutrient îți întărește sistemul imunitar, previne bolile cardiovasculare și menține sănătatea ochilor. În plus, grăbește vindecarea rănilor și încetinește apariția ridurilor. Câtă vreme consumi citrice și legume, nu ai nevoie de suplimente cu vitamina C. O portocală, un ardei roșu sau o cană de broccoli conține doza zilnică necesară organismului.

Vitamina D

Vitamina D este foarte importantă, deoarece reduce riscul apariției cancerului de sân cu aproximativ 50%, potrivit specialiștilor. În plus, te protejează de cancer ovarian, diabet și ajută la absorbția calciului. Cel mai probabil vei avea nevoie de suplimnete cu vitamina D, deoarece sucul de portocale, laptele sau somonul conține cantități mici.

Vitamina E

Vitamina E joacă un rol foarte important în formarea celulelor roșii și menține membranele lor sănătoase. Acest nutrient încetinește îmbătrânirea, dar în cantități mari crește riscul de sângerare. Vitamina E se găsește în ulei sau semințe de floarea soarelui, alune sau germeni de grâu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!